Motorola edelleen niukasti Amerikan ykkönen, Android kovassa nousussa

Tutkimusyhtiö comScore on julkaissut Amerikan matkapuhelinmarkkinoiden tuoreet luvut, joista selviää valmistajien ja alustojen markkinaosuudet viime vuoden lokakuulta ja kuluvan vuoden tammikuulta. Merkittäviä muutoksia ei ole tapahtunut sijoituksissa, mutta erityisesti älypuhelinalustojen osalta markkinaosuuksissa on nähtävissä useampien prosenttiyksiköiden muutoksia.

Matkapuhelinvalmistajista Yhdysvaltojen markkinoita hallinnassa pitää 22,9 prosentin osuudellaan Motorola. Takana hengittävät erittäin lähellä korealaiset LG ja Samsung, joiden osuudet olivat tammikuussa 21,7 ja 21,1 prosenttia. Neljännellä sijalla on Nokia, jonka siivu USA:n markkinoista on yhtiön maailmanlaajuiseen osuuteen nähden erittäin vaatimattomat 9,1 prosenttia. Viidenneltä sijalta löytyy RIM, jonka osuus nousi vertailujaksolla kaikkein eniten. Kanadalaisvalmistajan hallinnassa on Amerikan markkinoista 7,8 prosenttia.

Suosituimpana älypuhelinalustana Amerikassa jatkaa RIM. Sen osuus jatkoi kasvua entisestään ja nousi tammikuussa jo 43 prosenttiin. Perässä seuraa Apple 25,1 prosentin siivullaan. Pronssitilalta löytyy Microsoft, jonka markkinaosuus laski lokakuun 19,7 prosentista tammikuun 15,7 prosenttiin. Suurin nousija mitatulla jaksolla oli puolestaan Google Android. Sen osuus kohosi 2,8 prosentista 7,1 prosenttiin. Viidennellä paikalla on Palm, jonka siivu on tippunut 5,7 prosenttiin.

Silmiinpistävää comScoren luvuissa on juurikin Google Androidin vakuuttava nousu kolmen kuukauden aikana. Microsoftin tilanne Yhdysvalloissa on edelleen varsin vahva, mutta loppuvuodesta edessä voi olla tilanne, jossa ohjelmistojätti joutuu luovuttamaan paikkansa Androidille. Toinen kiinnostusta herättävä taistelu käydään RIM:n ja Nokian välillä. Kysymys kuuluukin, pystyykö kanadalaisvalmistaja nousemaan USA:ssa Nokian ohi?

Lähde: Engadget

4 kommenttia

  1. Toisaalta voi käydä niinkin, että Windows Phone 7 Series pysäyttää Microsoftin osuuden laskun ja kääntää se nousuun. Ainakin paljon tuntuu olevan innostusta ilmassa.

  2. Selittäkää hölmölle, miksi jenkkilässä menee yleismaailmallisesta näkökulmasta katsoen noin nurinkurisesti markkinaosuudet? Maailmalla perse edellä kiveen syöksyvät Motorola ja Micro$oft ovat suuria nimiä ja Nokialla menee heikosti? Ja sitten tämä RIM.. Saako sen puhelimia edes Pohjois-Amerikan ulkopuolella?

  3. Ihmetyttää tosiaan tuo RIM-puhelinten kova suosio. Siinä on suljettu käyttis ja ohjelmistokaupastakin löytyy vain muutama tuhat sovellusta.

    1. RIM:hän on Jenkkilässä yrityspuolella aika tavalla vastaavassa asemassa kuin Nokia Suomessa, ennemmin sääntö kuin poikkeus. Ja kai sitä tavallinenkin kansa ostaa mielellään.

Kommentointi on suljettu!