Samsung selventää Super AMOLED -näytön etuja videon avulla

Helmikuussa korealainen Samsung esitteli markkinoille Super AMOLED -näytöllä varustetun Wave-puhelimen, joka pohjautuu yhtiön omaan bada-alustaan. Valmistaja lupaa uuden näytön olevan aiempaa kirkkaampi, selkeämpi ja vähemmän heijastusta tuottava. Mihin tekniikan etu perustuu käytännössä, selviää ohessa olevasta videosta.

Super AMOLED -näytön ylivertaisuus perinteisiin AMOLED- ja TFT-näyttöihin löytyy sen rakenteesta. Ideana on ollut vähentää näytön päälle tulevia pintakerroksia, joita esimerkiksi TFT-näytöistä löytyy kaksi. Super AMOLED -näytössä kerrosten määrää on vähennetty rakentamalla kosketussensorit niin sanotusti itse näytön sisälle, eikä erikseen sen päälle. Näin saavutetaan aiemmin mainitut edut, joiden lisäksi näyttö on ohuempi ja vie vähemmän tilaa.

Markkinoiden ainoa Super AMOLED -puhelin on tällä hetkellä jo kertaalleen mainittu Samsung Wave, joka rantautuu myyntiin huhtikuussa. Sen ominaisuuksiin kuuluvat 3,3 tuuman kosketusnäyttö, HSPA, WiFi, A-GPS, microSD-muistikorttipaikka, Bluetooth 3.0 ja viiden megapikselin kamera LED-salamalla.

Lähde: IntoMobile

3 kommenttia

  1. Samsung esitteli Super AMOLED-näyttöjä Barcelonassa ja ero oli huima. Oli vaikea uskoa, että ero olisi niin selkeä, mutta ständillä oli TFT, AMOLED ja Super AMOLED -näyttö rinnan, jolloin niitä pystyi vertaamaan omin silmin.

    Samsung laittanee Super AMOLED:in kaikkiin uusiin ylemmän hintaluokan puhelimiin.

  2. Koska Nokia mahtaa ostaa Samsungilta omiin uusiin Symbian3 malleihin tuon Super-Amoled näytön?.
    Tämä on aika hyvä kilpailuvaltti Samsungille!.
    😉

    1. Luin jostakin uutisesta, että Samsung ei toimita 18 kuukauteen muille valmistajille Super AMOLED -paneeleja…

Kommentointi on suljettu!