Samsungilta tulossa Android-puhelin Bluetooth 3.0 -tekniikalla

Korealainen Samsung on ensimmäisten matkapuhelinvalmistajien joukossa todenteolla tukemassa uutta Bluetooth 3.0 -tiedonsiirtotekniikkaa. Siitä osoituksena yhtiö esitteli jo helmikuussa ensimmäisen Bluetooth 3.0 -puhelimen, joka tunnetaan nimellä Wave. Lisää on tulossa, sillä verkkoon vuotaneet tiedot vihjaavat Android-pohjaisesta mallista, joka olisi varustettu Bluetooth-tekniikan tuoreella versiolla.

Bluetoothin kehityksestä vastaava Bluetooth SIG on vuotanut verkkosivustolleen vielä julkaisemattoman Samsung SHW-M120S -puhelimen, jonka arvellaan rantautuvan ainakin aluksi Korean markkinoille. Laite tukee joka tapauksessa täkäläistä 3G-verkkoa, joten Eurooppa-versiokaan ei ole mikään mahdottomuus.

Puhelimen ominaisuuksia ovat ainakin 3,3 tuuman WVGA-näyttö, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, GPS, WiFi ja HSDPA. Uutuus kuulostaisikin olevan pitkälti samaa tasoa Wave-mallin kanssa. Mielenkiintoista on nähdä, löytyykö laitteesta myös Wavessa hehkutettu Super AMOLED -näyttö. Bluetooth SIG:n tiedoissa mainitaan näytön tekniikaksi AMOLED, joten aivan uusimmasta näyttöteknologiasta ei tässä mallissa välttämättä päästä nauttimaan.

Lähde: GSMArena