Navigointikilpa kiristyy: Wayfinder tippui pelistä pois

Navigointiyhtiöiden pudotuspeli on alkanut. Teleoperaattori Vodafone kertoo sulkevansa navigointiratkaisuja kehittävän Wayfinderin, jonka yhtiö osti itselleen vuoden 2008 lopussa noin 33 miljoonalla dollarilla. Operaattorin tarkoituksena oli jatkaa palveluiden kehittämistä, mutta Googlen ja Nokian kaltaisten jättien siirtyminen ilmaiseen navigointiin muutti tilannetta merkittävästi.

Vodafonen mukaan markkinatilanteen muutokset johtivat siihen, että yhtiön ei ollut enää järkevää panostaa omaan navigointiratkaisuun. Sen sijaan operaattori pyrkii löytämään yhteistyökumppanin navigointibisneksen saralta. Välivaiheen aikana nykyiset asiakkaat voivat huoletta käyttää nykyisiä Wayfinder-palveluita.

Wayfinder oli alkujaan ruotsalainen yhtiö, jonka juuret mobiilinavigoinnin osalta ulottuvat monien vuosien päähän. Yhtiö on kehittänyt navigointisovelluksia useille eri matkapuhelinalustoille kuten Symbian S60:lle, Symbian UIQ:lle ja Windows Mobilelle. Sen tuotteet ovat viime vuosina olleet keskeisessä osassa myös Sony Ericssonin suljetulla alustalla, jota japanilaisruotsalainen valmistaja käyttää niin sanotuissa peruspuhelimissaan.

Lähde: PC World

7 kommenttia

 1. Aivan pieni huomautus:

  ”Yhtiö on kehittänyt navigointisovelluksia useille eri matkapuhelinalustoille kuten Symbianille, UIQ:lle ja Windows Mobilelle.”

  UIQ on vastaava Symbianin päälle rakennettu sovellusalusta kuin S60. UIQ on Sony Ericssonin kehittämä-UIQ ei ole saanut yhtä suurta suosiota kuin S60, siksis e ei ole myöskään yhtä tunnettu.

  1. Näinhän se toisiaan on. Tarkensin hieman juttua. 🙂

 2. Wayfinder oli alunperin kyll ihan suomalainen Navicore, jolle minäkin lisenssin maksoin ja parilta oikein erinomaiselta neidolta käyttöopastusta sain pariin. kolmeenkin kertaan. Heillä oli sama muuten etunimikin. Eli Terveisiä vaan! jos sattuvat tästä viestistä kuulemaan tai näköhavainnon saamaan.

 3. Tekiväthän nuo myös navigointiohjelman N800/N810 sarjan tableteille. Itselläni Navicoren/Wayfinder sovellus on ollut kausiluonteisessa käytössä aina näihin päiviin saakka. Toivottavasti määräaikainen navigointilisenssini muuttuu tässä rytäkässä pysyväksi..

 4. Sinne rahat meni kuin kankkulan kaivoon..36kk lisensistä on vieleä käyttämättä n.14kk….
  Hatuttaa…
  Uuisa karttoja tuskin saa ja rahoja vielä vähemmän..

 5. Hei mitä tämä tosiaan on, n800 wayfinder kartat ei pelaa enää, tai siis navigointi ei pelaa, oli kiva kesälomareissu ja vielä kivempi jos navigointi olisi pelannut.

  voiko olla totta että täytyy ostaa nokialainen missä on ilmainen ovi maps.

  Alun perin ostin 2007 Navicoren euroopan kartaston, ja kolme vuotta kulunut, eikä tee mitään,
  Mihin tää maailma on menossa

 6. Vieläkin käytössä Navicore 5hrz gps:llä, pesee tomtomit ym 6-0 ajaessa. Harmi kun ei saa enää päivityksiä kun firmaakaan ei enää ole. Nokian ovi maps PASKIN mitä eteen tullut..

Kommentointi on suljettu!