Suunnittele Nokian kanssa täydellinen konseptipuhelin

Nokia on käynnistänyt virallisessa blogissaan uudenlaisen projektin, jonka ideana on luoda yhteisön jäsenien kanssa konseptipuhelin tulevaisuutta ajatellen. Valmistajan tarkoituksena ei ole kehittää tuotantoon asti vietävää puhelinta, vaan tutkia mahdollisuuksia luovan ajattelun ja suunnitteluyhteistyön saralla. Projekti kulkee nimellä Design by Community ja se tullaan viemään läpi eri vaiheiden saattelemana kevään aikana.

Käyttäjien osallistuminen suunnitteluun on pyritty tekemään mahdollisimman yksinkertaiseksi. Joka viikko projektin kotisivulle tulee tarjolle uusi widget, josta nappuloita siirtelemällä voi valita puhelimeen haluamansa ominaisuudet ja materiaalit. Aivan tappiin ominaisuuksia ei voi vetää, vaan pieniä kompromisseja joutuu tekemään täydellisen paketin löytämiseksi.

Kaikkiaan kahdeksan eri vaiheen jälkeen tiedot siirtyvät Nokian suunnittelutiimille. Siellä käyttäjien tekemien valintojen perusteella luodaan suunnittelumalleja, joista käyttäjät pääsevät äänestämään mieluisimman. Eniten ääniä saaneesta luonnoksesta tullaan vielä lopuksi rakentamaan kunnollinen 3D-malli, joka yhdistää yhteisön ja Nokian näkemyksen tulevaisuuden älypuhelimesta.

Aiheesta lisää voi lukea Nokia Conversations -blogista. Design by Community -projektiin osallistuminen onnistuu täällä.