HTC: puolustaudumme Applea vastaan

Parin viikon tuumaustauon jälkeen taiwanilainen HTC on antanut ensimmäisen virallisen vastauksensa koskien Applen haastetta ja väitettyjä patenttirikkomuksia. Valmistaja käy lehdistötiedotteessaan läpi muutamia yhtiön merkittäviä virstanpylväitä, joihin lukeutuvat muun muassa ensimmäinen Windows PDA -laite vuodelta 1998 ja ensimmäinen Google Android -puhelin, joka saapui myyntiin lokakuussa 2008.

Yhtiön toimitusjohtaja Peter Chou kieltää Applen syytökset ja kertoo HTC:n olevan valmis puolustautumaan. Tarkemmin yhtiö ei aikeitaan valottanut, mutta todennäköisesti luvassa on vastahaaste, jolla pyritään tasoittamaan tilannetta. Odotettavissa on pitkä kiista, elleivät valmistajat saa sopua aikaan keskenään.

Yhtiöiden välinen patenttikiista lähti käyntiin maaliskuun alussa, jolloin Apple haastoi HTC:n oikeuteen. Applen mukaan taiwanilaisvalmistaja rikkoo kaikkiaan pariakymmentä sen patenttia, jotka liittyvät muun muassa käyttöliittymään, arkkitehtuuriin ja laitteistoon. Julkisuudessa haasteen on spekuloitu kohdistuvan erityisesti Googlen Android-käyttöjärjestelmää vastaan.

HTC:n vastaus on kokonaisuudessaan luettavissa täältä.

2 kommenttia

  1. Tsemppiä HTC! Toivottavasti selätät pahan Applen.

  2. Kyllähän tuo on aika selkeä voitto jo nyt HTC:lle.

    Apple tulee pannuttamaan myös Kodak:n ja Nokian kanssa.

Kommentointi on suljettu!