Tietoa ympäristöstä ja tuotteista: Nokia Point & Find

Liki vuosi sitten Nokia esitteli ensimmäistä kertaa Point & Find -palvelunsa, joka toimi tuolloin ainoastaan Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa. Kyseessä on matkapuhelimeen asennettava sovellus, joka hyödyntää laitteen kameraa ja kuvantunnistustekniikkaa. Alkuaikoina palvelu keskittyi lähinnä elokuvajulisteiden tunnistamiseen, mutta kehitys on vienyt sitä paljon eteenpäin.

Nykyään Point & Find on saatavilla myös Suomessa, vaikkakin osa ominaisuuksista toimii edelleen vain muutamissa maissa. Sovelluksesta suurimman hyödyn saa irti kaupungilla kävellessään tai ostosreissun yhteydessä. Point & Find osaa tunnistaa rakennuksia, tuotteita ja viivakoodeja. Sen ominaisuudet vastaavatkin paljolti hakukonejätin Google Goggles -palvelua, joka on ladattavissa Android-puhelimiin.

Nokian hakusovellus toimii muun muassa N97-, N97 mini-, N95– ja E71-malleilla. Sen voi käydä lataamassa puhelimeensa osoitteesta pointandfind.nokia.com.

2 kommenttia

  1. Jos tuo saa suosiota, on tuo todella kätevä ohjelma! Siis olettaen, että Nokia pystyy hyödyntämään käyttäjien ottamia ja selittämiä kuvia. Googlella on yksi valttikortti: Street view. Street viewiin on kerätty niin paljon dataa, että alkusysäys ohjelman suosiolle on paaaaaljon helpompi saada.

  2. Ihan hauskan näköinen palvelu. Tosin kuinka usein löytää itsensä kysymästä ”mikä tämä on?” kysymyksiä. Miksei tuossa demottu viivakoodin lukemista?

    Odotan mielenkiinnolla tämän kehittymistä.

Kommentointi on suljettu!