Windows Phone 7 Series ei osaa kopioida ja liittää tekstiä

Applen iPhonessa aikanaan paljon purnausta osakseen saanut kopio-liitä-ominaisuus kuuluu alussa myös Windows Phone 7 Series -alustan heikkouksiin. Microsoftin tuleva alusta ei tue leikepöytäominaisuuksia, jonka johdosta tekstin kopioiminen ja liittäminen ei onnistu. Ohjelmistojätin mukaan suurin osa käyttäjistä, mukaan luettuna Office-käyttäjät, eivät oikeastaan tarvitse kyseistä ominaisuutta.

Leikepöytätoimintoja paikkaa käyttöjärjestelmän kyky tunnistaa tekstistä muun muassa osoitteet ja puhelinnumerot. Käytännössä tämä tarkoittaa todennäköisesti sitä, että esimerkiksi sähköpostissa olevan osoitteen voi liittää yhteystietoon ominaisuutta hyödyntäen. On kuitenkin selvää, että suurempien tekstimäärien siirtely ohjelmien välillä ei tule olemaan mieluista.

Microsoft on tehnyt mobiilistrategiassaan täyskäännöksen. Uusi WP7S ottaa epäilemättä suuren harppauksen eteenpäin Windows Mobile 6.5:stä, mutta samalla se hautaa useita ominaisuuksia, joita on yleisesti luettu yhtiön mobiilialustan vahvuuksiin. Sovelluksia voi asentaa enää ainoastaan virallisen kaupan kautta, tiedostojen siirtoon tarvitaan Zune-ohjelmisto ja laajamittainen moniajo on historiaa.

Lähde: Engadget

5 kommenttia

 1. WP7:ssa käyttiksen perusominaisuutena tunnistetaan mm. puhelinnumerot, webbiosoitteet, tavalliset katuosoitteet, jolloin pelkällä tavallisella klikkauksella voi tehdä eri yhteyksissä monia niihin liittyviä toimintoja ilman perinteistä copy/pastea. Tämä vähentää ominaisuuden tarvetta ja myös käyttäjätestit ovat tämän osoittaneet.

  Monestihan copy/pastea käytetään nimen omaan ”liimana” kahden toisistaan erillään olevan sovelluksen välillä. Jos eri toiminnot on alusta alkaen suunniteltu toimimaan tiukemmin yhdessä, niin tällaista ratkaisua ei tarvita kovin usein. Ja tästähän on kyse WP7:ssa, jossa suunnittelu on aloitettu puhtaalta pöydältä.

  En tietenkään väitä, etteikö varmasti jää alueita esim. tekstikäsittelyssä, joissa tällainen tarve voisi tulla vastaan. Mutta pointtini on se, että pitää miettiä mihin copy/pastea yleensä puhelimessa käytät ja miksi.

  Tietysti pitää muistaa, että WP7:n päivittyy jatkuvasti ja tarpeen mukaan erilaisia ominaisuuksia lisäillään ajan kuluessa.

  1. Kyllä ainakin itselläni on monesti tarvetta kopioida ihan random tekstipätkä ohjelmasta toiseen, ja sitä ei voi mitenkään automatisoida vaan tarvitaan toimiva copy/paste -toiminto.

   Minusta copy/pasten pois jättäminen on omituinen ja hölmö päätös, eihän sitä kukaan pakota käyttämään, mutta toisaalta ominaisuuden puute sitä tarvittaessa onkin huonompi asia.

 2. Vesku/joku muu,

  onko tietoa, säilyykö winLuuri seiskassa OMA DM siellä pohjalla????

  5.x – 6.5.x sisältävät moisen ominaisuuden ja se on kiva kun pääsee OTA konffailemaan luuria. Asentelemaan/päivittelemään/poistelemaan ohjelmia yms. Firmat tykkäävät.

 3. Voihan se olla että laitevalmistaja ajattelee uusilla ”helppokäyttöisillä” toiminnoilla korvaavansa copy-pasten. Perusongelma on kuitenkin se, että valmistaja ei voi ennakkoon tietää miten ja mihin älypuhelinta käytetään. Itse olen havainnut että N900:n copy-paste on erittäin kätevästi toteutettu ja olen sitä hyödyntänyt useissa eri yhteyksissä. En voi ymmärtää miksi copy-pastea ei voisi olla tarjolla, eihän sitä kukaan pakota käyttämään.

 4. wLuuri seiskaan on tulossa mm. ”koko” MS Offiisi. Wordin sun muiden mukana siihen tulee ko. sovelluksiin ainakin copy|cut-paste.

Kommentointi on suljettu!