Synaptics Fuse -konseptipuhelimesta löytyy sensoreita moneen lähtöön

Matkapuhelimissa kovaa vauhtia yleistyneet sensorit helpottavat käyttäjien elämää. Tunnetuimpia nykypuhelimesta löytyviä sensoreita ovat kiihtyvyysanturi, valoisuuden- ja etäisyydentunnistin. Niiden avulla puhelin saadaan tunnistamaan muun muassa asennon muutokset ja ympäristön valoisuus. Näin voidaan muokata käyttöliittymä tilanteita vastaavaksi ja säästää virtaa ilman, että käyttäjältä vaaditaan ylimääräisiä toimenpiteitä.

Tulevaisuudessa erilaisia sensoreita hyödynnetään todennäköisesti vieläkin enemmän. Hyvän esimerkin tulevaisuuden visioista antaa toimiva Synaptics Fuse -konseptipuhelin, jonka erikoisuutena ovat puristuksen rekisteröivät tunnistimet sivuilla ja takaa löytyvä suuri kosketuslevy.

Synaptics Fusessa toimintoja voidaan hallita puhelimen takana olevan kosketuslevyn kautta. Puristussensoreita hyödynnetään videolla käyttöliittymän niin sanottuun rullaamiseen, joka voisi helpottaa nykypuhelimissa esimerkiksi suurten yhteystietolistojen selaamista.

Lähde: DailyMobile

2 kommenttia

  1. Miksi kaikki ideani ehditään toteuttaa aina juuri kun olen sen itse keksinyt? Juuri kuukausi takaperin suunnittelin mielessäni käyttöliittymää, jota voisi ohjata myös puhelimen takaa.

  2. Sensori tarkoittaa valvojaa. Oikea sana tässä yhteydessä on ANTURI.

Kommentointi on suljettu!