3D-peli Harvest esittelyssä Windows Phone 7 Series -alustalla

Microsoftin uuden sukupolven mobiilialusta pyrkii houkuttelemaan kehittäjiä ympärilleen aiempaa huomattavasti voimakkaammin. Hiljattain yhtiö esitteli laajan valikoiman kehitystyökaluja Windows Phone 7 Seriesille, joilla sovelluskehityksen voi aloittaa jo tänään. Ja mikä parasta, kaikki työkalut ovat täysin ilmaisia.

Merkittävä panostus sovelluskehityksessä kohdistuu pelaamiseen, jonka osalta yhtiö on luonut selkeän yhteyden WP7S-, Windows 7– ja Xbox 360 -alustojen välille. Microsoftin tuoreella XNA Game Studio 4.0 -paketilla kehittäjille avautuu mahdollisuus luoda pelejä kolmelle eri alustalle ilman suurempia koodimuutoksia. Tämä lienee ohjelmistojätin eräs tärkeimmistä valttikorteista pelinkehittäjistä kilpailtaessa esimerkiksi kovassa vedossa olevan Applen kanssa.

Microsoftin useissa tilaisuuksissa on 3D-ominaisuuksia demottu Harvest-nimisellä pelillä. Kyseessä on toimintapainotteinen peli, joka on koodattu yhtiön mukaan alusta loppuun kolmessa viikossa. Lyhyessä ajassa on syntynyt hyvää jälkeä, jota pääsee ihmettelemään videolla juttumme lopussa.

Hyvät edellytykset pelaamiselle ohjelmiston ja työkalujen ohella luo yhtenäinen laitteisto. Microsoft tulee määrittämään puhelinten laitteistovaatimukset tarkkaan, jolloin vaativammatkin 3D-pelit pyörivät ongelmitta kaikilla WP7S-puhelimilla.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1227/

3 kommenttia

  1. Microsoft iskee juuri sinne missä Nokia kompuroi ehkä pahiten softapuolella.

  2. Saisi se Nokia tulla raudassakin vähän vastaan nykystandardeja. Ja se S60 5th ikkunasta ulos. Ja sitten tällaisia pelejä puhelimiin niin johan kääntyy suupielet virnuun.

    Mutta taitaa jäädä MeeGolaisten lystiksi pitkäksi toviksi minkäänlaiset kunnolliset 3D pelit 🙂

  3. Suomalaiset pelitalot tai yksityiset pelikehittäjät voivat olla suoraan yhteydessä allekirjoittaneeseen, niin saadaan teidät mukaan kehittäjäohjelmiin ja saatte beta-laitteet mahdollisimman nopeasti käyttöön ennen julkistusta.

Kommentointi on suljettu!