HTC:ltä huippuluokan Android-puhelin Amerikkaan: EVO 4G

Supersonic-koodinimellä verkossa pyörinyt huippuluokan Google Android -puhelin näkee päivänvalonsa tulevana kesänä HTC EVO 4G -nimellä Amerikan markkinoilla. Puhelin virallistettiin CTIA Wireless 2010 -tapahtumassa HTC:n ja Sprint-operaattorin toimesta. Uutuus tukee Sprint 4G -verkkoa, joka tarjoaa operaattorin mukaan jopa kymmenkertaisen latausnopeuden 3G-verkkoon nähden.

HTC EVO 4G loikkaa suoraan Android-puhelinten kuumimpaan kärkeen ainakin ominaisuuksilla mitattaessa. Mukana on HTC HD2:sta tuttu 4,3 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö, jonka tarkkuus yltää 480 x 800 pikseliin. Sulavan käyttökokemuksen varmistavat yhden gigahertsin Snapdragon-suoritin ja 512 MB:tä RAM-muistia.

Puhelimen keskeisiin ominaisuuksiin lukeutuvat niin ikään WiFi, GPS, Bluetooth 2.1, FM-radio, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, HDMI-portti ja microSD-muistikorttipaikka. Kuvausominaisuuksista vastaa kahdeksan megapikselin automaattitarkenteinen kamera, jolla onnistuu 720p-tason videokuvaus. Etupaneeliin on sijoitettu 1,3 megapikselin kamera videopuheluita ajatellen.

Käyttöjärjestelmänä on Google Android 2.1. Sen päällä on HTC:n tuttu Sense-käyttöliittymä, joka tukee monikosketustoimintoja. Multimediaominaisuuksia tukemassa on niin sanottu kickstand-jalusta, jolla puhelimen voi asettaa pöydälle esimerkiksi YouTube-videon katselua varten.

HTC EVO 4G ei ole verkkostandardiensa osalta yhteensopiva Euroopassa käytettävien tekniikoiden kanssa. On kuitenkin erittäin todennäköistä, että vastaavanlainen laite nähdään joissa vaiheessa myös vanhalla mantereella.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1246/

Lähteet: UnwiredView, Sprint & Engadget

2 kommenttia

  1. Sprint 4G on oikeasti Wimax.
    Ja Wimax on oikeasti aika r.i.p.
    en.wikipedia.org/wiki/WiMAX

  2. On se kumma, kun uusia malleja saadaan ulos yhdistelmällä android 2.1 ja sense. Kuitenkaan vanhoja malleja ei lupauksista huolimatta saada päivitettyä.

Kommentointi on suljettu!