Samsung Galaxy S: Android-puhelin neljän tuuman Super AMOLED -näytöllä

Johtavien matkapuhelinvalmistajien joukkoon lukeutuva Samsung on esitellyt CTIA Wireless 2010 -tapahtumassa Google Android -pohjaisen Galaxy S -kosketusnäyttöpuhelimen (GT-I9000). Yhtiö kehuu puhelintaan mainoslauseella ”Smart Life” ja hehkuttaa sen perustuvan Android-käyttöjärjestelmän uusimpaan versioon, eli 2.1:een.

Teknisesti Samsung Galaxy S kuuluu Android-puhelinten kärkipäähän. Suurta mielenkiintoa herättää neljän tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on nykyisille huippupuhelimille tyypilliset 800 x 480 pikseliä. Näyttö on toteutettu helmikuussa esitellyn Wave-mallin tavoin Super AMOLED -tekniikalla, joka takaa paremman katselukokemuksen. Lisää tekniikan eduista löytyy tietoa täältä.

Korealaisvalmistaja on pakannut puhelimensa mukaan markkinoita hiljalleen valloittavan Swype-tekstinsyöttötekniikan. Se mahdollistaa kirjoittamisen yhdellä kädellä sormea kirjaimien päällä liu’uttamalla. Ohjelmistopuolelta löytyy myös muun muassa Microsoft Office 2007 -dokumenttien muokkaamiseen tarkoitettu ThinkFree -ohjelma ja Home Crandle, jonka avulla puhelimen voi muuttaa digitaaliseksi kuvakehykseksi, kelloksi, musiikkiasemaksi tai kalenteriksi.

Samsung Galaxy S:n teknisiin ominaisuuksiin lukeutuvat HSDPA, WiFi b/g/n, Bluetooth 3.0, microSD-muistikorttipaikka ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, joka kykenee tallentamaan 720p-tason videokuvaa. Laskentatehosta huolehtii valmistajan oma yhden gigahertsin suoritin. Puhelimesta löytyy lisäksi DivX- ja XviD-tuet sekä 8 tai 16 gigatavua sisäistä tallennustilaa.

Ominaisuuksistaan huolimatta Galaxy S on ainoastaan 9,9 millimetriä paksu ja painaa 118 grammaa. Samsung kertoo uutuuden saapuvan myyntiin maailmanlaajuisesti pian, mutta pitää tarkemman ajankohdan sekä hintatiedot vielä omana tietonaan.

Lähteet: Engadget & GSMArena

7 kommenttia

 1. Samsung on tunnetusti laiska julkaisemaan päivityksiä vanheneville puhelimilleen, joten tässä suhteessa kannattaa harkita muita merkkejä.

 2. tässä taas hyvä osoitus sampan taidoista… asiat on mietitty loppuun asti ja suunnittelu on toteutettu asiakkaita kuulemalla. Samsung Galaxy S on harmooninen kokonaisuus, jossa ominaisuudet ja muotoilu kohtaavat kiitettävästi.

  odotan innolla ilmestymistä!

  t. osakkeenomistaja

 3. Samsung on suositushinnaksi ilmoittanut 699 € tai jotain sinne päin. Eli menee kyllä hintansakin puolesta kärkipäähän. Ominaisuuksiin nähden tosin sopiva hinta!

 4. Edellisen android Galaxyn (i7500) käyttökokemuksien perusteella en suosittele ko. merkkiä enää kenellekkään.
  Laite on puhelimena käyttökelvoton ja samsungin tuki keskeneräiselle käyttikselle täysin olematon.
  Ostin toisen merkkisen älypuhelimen tilalle ja galaxy odottelee laatikon pohjalla mahdollista firmware päivitystä jos sellaista edes ikinä tulee.

  1. Samsung ei ole ollut ahkerin päivittämään laitteitaan, mutta aina huvittavaa, kun joku päättää jonkun valmistajan paskaksi yhden puhelimen takia. En nyt muista tarkalleen mistä tämän tiedon sain, mutta i7500:n päivittäminen taisi olla myös osittain raudan syytä. Sen tehot ja muisti ei tietääkseni mahdollista uudempia Adroid-päivityksiä.

   1. Juurikin näin, ja kyllä jaksavat huutaa foorumeilla ja muissa keskustelupaikoissa huonoa kokemustaan.. Uusi tuote ja uudet arviot, kiitos!

 5. muute hyvä mut tollaane muovi kasa…

Kommentointi on suljettu!