Nokia: mobiilisurffaus säästää luontoa

Energiatehokkuus, kierrätys ja niin sanottu vihreä teknologia ovat keskeisiä asioita aina autoteollisuudesta kännykkävalmistajiin asti. Markkinoilla nähdään jatkuvasti enemmän ekologisuuteen panostavia matkapuhelimia, joiden vihreys perustuu muun muassa kierrätysmateriaaleihin ja energiapiheihin latureihin. Viime aikoina tällä osa-alueella on kunnostautunut ainakin Sony Ericsson, jonka ympäristöystävällinen Greenheart-mallisto sisältää muun muassa Hazel-, Elm– ja Aspen-puhelimet.

Ympäristöä voi säästää myös ilman niin sanottua ekopuhelinta omia käyttötottumuksia muuttamalla. Nokia vinkkaa käyttäjiä hyödyntämään puhelintaan verkkosurffauksessa, sillä se on huomattavasti energiatehokkaampaa kuin perinteisellä tietokoneella.

Nokian laskelmien mukaan Facebook-tilan päivittäminen tietokoneella kuluttaa yhtä paljon virtaa kuin sadan tilapäivityksen lähettäminen matkapuhelimella. Jos murto-osa Nokia-käyttäjistä siirtäisi osan verkkokäytöstään matkapuhelimelle, olisivat vaikutukset hiilidioksidipäästöihin valmistajan mukaan merkittäviä.

Lähde: Nokia Conversations

2 kommenttia

 1. Aika turha vinkkaus Nokian taholta, IMHO. Jos pitäisi surffata vaikka kotona ja pöydällä lojuu läppäri ja kännykkä, niin ei ole vaikeata arvata että läppärillähän se netissäkäynti tehdään jo mukavuussyistäkin. Kännykällä surffailu taas on omiaan tien päällä, kun parempaa laitetta ei ole käytetävissä.

  Saa nähdä kauanko kestää ennen kuin Nokialta tulee 4″ tai suuremmalla näytöllä olevia puhelimia. Myös puhelinten koko ja paino pitäisi saada kilpailijoita vastaavalle tasolle. Houkuttelevuutta lisäisi myös selkeä ja sisällöltään runsas ohjelmakauppa, nykyinen on sekava ja köyhä. Myös tulevan Meegon käyttöliittymältä odotetaan paljon, nykyinen Symbian on ihan hirveä.

  1. > Aika turha vinkkaus Nokian taholta,”

   Minusta se ei ole mitenkään turha.

   > IMHO. Jos pitäisi surffata vaikka kotona ja pöydällä lojuu läppäri ja
   > kännykkä, niin ei ole vaikeata arvata että läppärillähän se netissäkäynti
   > tehdään jo mukavuussyistäkin. Kännykällä surffailu taas on omiaan tien > päällä, kun parempaa laitetta ei ole käytetävissä.”

   No mitä sitten? Ei se muuta millään tavalla sitä tosiasiaa, että kännykällä surffaus kuluttaa huomattavasti vähemmän energiaa kuin tietokoneella surffaaminen. Nokia on siis täysin oikeassa. Henkilökohtaisesti ymmärrän oikein hyvin mitä Nokia haluaa sanoa. Mainitsemasi ihmisten mukavuuden halu taas yleensä johtaa kaikkeen muuhun kuin ympäristöystävälliseen käyttäytymiseen. Valitettavasti moni ihmisen kannalta mukava asia on luonnon kannalta haitallinen ja silti ihmiset ei ole valmiita siitä luopumaan koska se on itselle mukavinta. Itseasiassa usein voisi puhua silkasta itsekkyydestä ja oman edun tavoittelusta ympäristön kustannuksella. En kiellä sitä, että netin käytö on mukavampaa tietokoneella, tottakai se on. Mutta silti se on luonnon kannalta haitallisempaa, koska energiaa kuluu enemmän mikä johtaa suurempiin kasvihuonekaasu ja muihin saastepäästöihin ja luonnonvarojen kuluttamiseen.

   > Saa nähdä kauanko kestää ennen kuin Nokialta tulee 4″ tai suuremmalla
   > näytöllä olevia puhelimia. Myös puhelinten koko ja paino pitäisi saada
   > kilpailijoita vastaavalle tasolle. Houkuttelevuutta lisäisi myös selkeä ja
   > sisällöltään runsas ohjelmakauppa, nykyinen on sekava ja köyhä. Myös
   > tulevan Meegon käyttöliittymältä odotetaan paljon, nykyinen Symbian
   > on ihan hirveä.

   En alkuunkaan ymmärrä miksi sinä noista aloit selittämään, mitentuo liittyy tähän uutiseen? Käytitkö uutista vaan purkaakseni nokia-valitusta vai mitä oikeen meinaat? En myöskään ole sun kanssasi samaa mieltä Ovi Storesta, Symbianista jne.

Kommentointi on suljettu!