Microsoftin Silverlight-tekniikka saapui Nokian kosketusnäyttöpuhelimille

Microsoft on tuonut saataville varhaisen beta-version Silverlight-tekniikastaan Nokian kosketusnäytöllisille Symbian^1-puhelimille (S60 5th Edition). Kyseessä on erityisesti verkkopohjaisten sovellusten ja erilaisten multimediaominaisuuksien kehittämiseen tarkoitettu tekniikka, joka muistuttaa toiminnoiltaan Adoben Flashiä. Se tukee yleisimpiä tietokonealustoja kuten Windowsia, Mac OS X:ää ja Linuxia.

Symbianille suunnattu Silverlight-paketti on optimoitu toimimaan laitteilla, joissa on muistia rajoitettu määrä. Käyttäjät pystyvät tarkastelemaan Silverlight-sisältöä verkkoselaimellaan asentamalla puhelimeensa tarvittavat tiedostot. Kehittäjille Microsoft tarjoaa työkalut, joilla sovelluksia voidaan rakentaa nimenomaan Symbian-puhelimille.

Silverlight on merkittävässä roolissa Microsoftin tulevassa Windows Phone 7 Series -alustassa. Se on eräs keskeisimmistä työkaluista sovelluskehityksen saralla. Tämä saattaisikin tulevaisuudessa helpottaa sovellusten kääntämistä WP7S- ja Symbian-alustojen välillä. Aika näyttää, kuinka kovasti Microsoft on valmis panostamaan Silverlightin kehitykseen muiden mobiilialustojen osalta.

Tarvittavat tiedostot on ladattavissa täältä.

Lähteet: All About Symbian & Silverlight

1 kommentti

  1. Tuputtamisen sijasta Microsoft voisi tunkea Silverlightinsä sanonko minne. Heillä on kumma tapa vääntää kaikesta omia standardeja. Tuleva HTML5 tappanee Silverlightin ja Flashin.

Kommentointi on suljettu!