Motorolalta Android-puhelin Push to Talk -ominaisuudella

Amerikkalainen Motorola on esitellyt markkinoille maailman ensimmäisen Push to Talk -pikayhteydellä varustetun Google Android -pohjaisen matkapuhelimen. Laite tottelee helposti muistettavaa i1-mallinimeä ja perustuu Motorolan kehittämään iDEN-verkkotekniikkaan. Puhelin tulee myyntiin Yhdysvalloissa kesällä Sprint-operaattorin yksinoikeudella.

Motorola i1:n Push to Talk -ominaisuus mahdollistaa yhdensuuntaisen puhelinyhteyden muodostamisen tavallista nopeammin. Käyttäjä voi muodostaa yhteyden välittömästi toiseen henkilöön tai ryhmään yhdellä ainoalla napin painalluksella. Amerikkalaisvalmistaja on vienyt tekniikkaa eteenpäin ominaisuudella, jonka ansiosta käyttäjä näkee soittajan tiedot kaikissa tilanteissa.

Lisää mielenkiintoa puhelimessa herättää mukaan integroitu Swype-tekstinsyöttötekniikka. Se perustuu perinteisen näpyttelyn sijaan yhden sormen liu’uttamiseen kirjaimien päällä.

Teknisesti Motorola i1 ei tarjoa ihmeellisyyksiä. Siitä löytyy 3,1 tuuman HVGA-kosketusnäyttö, WiFi, microSD-muistikorttipaikka, GPS ja viiden megapikselin kamera. Mukaan on pakattu Microsoft Document Viewer– ja Opera Mini 5 -sovellukset.

Lähde: Motorola