N900 taitaa tulevaisuudessa kaksoiskäynnistyksen Maemon ja MeeGon välillä

Virallisen MeeGo-version saapuminen Nokia N900:lle on edelleen epävarmaa. Kaikki on tältä osin vielä mahdollista, sillä lopullista päätöstä ei julkisuuteen annettujen tietojen perusteella ole vielä tehty.

Varmaa on joka tapauksessa se, että N900 tulee näyttelemään keskeistä roolia uuden alustan kehityksessä. Innokkaimmat pääsevät kokeilemaan järjestelmää puhelimissaan todennäköisesti jo ensi viikolla, jolloin ensimmäinen testiversio julkaistaan. Tiedossa on erittäin keskeneräinen painos, kertoo Maemo-tiimin Quim Gil. Näin ollen toukokuussa saapuvan MeeGo 1.0:n odottelu on lienee järkevää ennen uutuusalustan testausta.

Kehityksen edetessä MeeGon ajaminen Nokia N900:lla helpottunee merkittävästi. Gil kertoo tiimin suunnittelevan Maemoon virallista tukea kaksoiskäynnistykselle. Tämä mahdollistaisi MeeGon asentamisen Maemon rinnalle ilman suurempia ongelmia sekä vaivattoman vaihtelun järjestelmien välillä. Ominaisuus ei ole kuitenkaan tulossa vielä lähiaikoina, koska muut osa-alueet Maemon kehityksessä ovat tärkeämmässä roolissa.

Lähde: Engadget