Innovatiivisen First ELSE -puhelimen ominaisuudet tarkentuivat

Israelilaisen elektroniikkavalmistaja ELSE:n Linux-pohjaisesta First ELSE -puhelimesta on ollut juttua MobiiliBlogissa pariin otteeseen. Kertauksena mainittakoon, että kyseessä on nykystandardien mukaisesti tehokas puhelin, joka pyrkii erottautumaan kilpailijoistaan futuristisella käyttöliittymällään.

Pääpiirteittäin yleisessä tiedossa olleet tekniset tiedot ovat nyt tarkentuneet viimeisintäkin yksityiskohtaa myöten. Puhelimen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat OMAP 3430 -alusta, 32 gigatavun sisäinen tallennustila, viiden megapikselin kamera, A-GPS, HSDPA, WiFi ja Bluetooth 2.0. Kosketusnäyttö on kapasitiivinen, kooltaan 3,5 tuumaa ja se kykenee 854 x 480 pikselin tarkkuuteen. Lisäksi mukana on kiihtyvyysanturi, etäisyyden- ja valoisuudentunnistin.

First ELSE:n käyttöliittymä on luotu sillä periaatteella, että puhelimen käytön täytyy sujua kokonaisuudessaan yhdellä kädellä. Tästä johtuen käyttöliittymä eroaa kilpailijoistaan merkittävästi. Kaiken perustana on peukalolla operoitava valikko, jonka toimintalogiikkaa voi kuvailla kolmella sanalla: tartu, raahaa ja pudota. Yhden käden peukalolla hoituu niin valikoiden selaaminen, tekstiviestien kirjoittaminen ja kuvien zoomailu.

Viimeisimpien tietojen mukaan uutuuspuhelin saapuu myyntiin Yhdysvalloissa kuluvan vuoden puolen välin tienoilla

Lähde: FoneArena

2 kommenttia

  1. Tässä on tuote joka vastaa tämän hetken trendeihin todella vahvasti: puhelimen pääpaino on käytettävyydessä. Ja vaikuttaa siitä muutkin ”pakolliset” tilpehöörit löytyvän, joten kyseessä voi olla todella kova laite. Huomattavaa laitteessa on myös kova brändäys ja tyylittely, joka varmasti puraisee jenkkimarkkinoilla. Nähtäväksi jää osataanko Suomessa arvostaa tällaista, jos se ikinä rantautuu.

    Puhelimen speksejä aatellen nähtäväksi jää vain se, kuinka puhelin tukee esim Google Calenderia, Exchangea yms. ja onko käyttis käyttäjien muokkauksille avoin vai suljettu.

  2. Onkohan muunnettavaksi vasenkätisille sopivaksi, itse ainaki käytän ipuhelintani vasurilla

Kommentointi on suljettu!