Nokia N900:n Maemo 5/PR1.2 -päivitys odottaa nurkan takana

Maemo-käyttöjärjestelmän seuraavasta päivityksestä on tihkunut verkkoon tietoa virallisen uudistusluettelon muodossa. Tuleva ohjelmisto kantaa versionimeä Maemo 5/PR1.2 ja sen pitäisi olla Nokia N900 -käyttäjien ladattavissa lähiaikoina.

Luvassa on varsin merkittävä päivitys, joka korjaa kymmeniä bugeja ja sisältää myös kasan uusia ominaisuuksia. PR1.2-päivityksen myötä Qt 4.6.2 -kehitysympäristöstä tulee kiinteä osa järjestelmää. Sitä ei tarvitse hakea puhelimeen enää erikseen, koska se löytyy alustasta nyt esiasennettuna.

Jokapäiväisen käytön kannalta tärkeitä parannuksia ovat uudistunut virtuaalinäppäimistö, mahdollisuus soittaa videopuheluita suoraan yhteystietolistasta ja selaimen virallinen tuki pystytasolle, jota voidaan säätää asetuksista. Tärkeän käytännön parannuksen on kokenut myös päävalikko, jonka kuvakkeita voi nyt järjestellä mielensä mukaan. Ongelmatilanteita ajatellen asetuksiin on uudessa ohjelmistossa tuotu valinta, jolla puhelimen voi tyhjentää kokonaan.

Mukana on paljon muitakin uudistuksia kuten parantunut tiedostonhallinta, joka osaa nyt jakaa kaikenlaisia tiedostoja ja kansioita. Verkkoselaimen pystytilaa on kehitetty lisäämällä mukaan kolme painiketta näytön alareunaan: takaisin, lisää suosikkeihin ja suosikit. Selaimeen saattaa olla tulossa myös pystytilassa toimiva virtuaalinäppäimistö, mutta tätä ei ole vielä vahvistettu.

Lisää Maemo 5/PR1.2:sta löytyy tietoa Maemo.orgin wikistä ja keskustelupalstalta.