Nokia osti selainteknologioita kehittelevän Novarra Inc:n

Kännykkäjätti Nokia kertoo allekirjoittaneensa sopimuksen, jonka mukaan se ostaa Yhdysvalloissa toimivan Novarra Inc:n koko osakekannan. Chigacossa päämajaansa pitävä yritys kehittää markkinoille mobiiliselaimia ja palvelualustoja, joita Nokia aikoo hyödyntää laajentaessaan Internetin käyttäjäkokemusta massamarkkinoille suunnatuissa matkapuhelimissa. Novarra on toimittanut selain- ja alustaratkaisujaan johtaville matkapuhelinoperaattoreille ja Internet-palveluntarjoajille maailmanlaajuisesti.

Seuraavat miljardi kuluttajaa tulevat käyttämään Internetiä pääosin matkaviestimien avulla ja Nokian keskeisenä tavoitteena on tarjota matkaviestimiimme optimoitu Internet -käyttäjäkokemus”, Nokian Services -yksikön johtaja Niklas Savander sanoi. ”Lisäämällä innovaatioita kaikkiin tuotekategorioihimme luomme yhden maailman suurimmista Internet -palvelujen ja -sisällön kuluttajamarkkinoista. Novarran Internet -palveluteknologian yhdistäminen Nokian Series 40 -alustaan, joka on maailman käytetyin mobiilialusta, edistää tätä tavoitettamme.

Yritysosto tukee vahvasti Nokian Series 40 -alustan kehityslinjaa. Maaliskuun alussa uutisoidusta dokumentista selviää, että Internet-ominaisuudet ovat kosketusnäyttötuen ohella järjestelmän tärkeimpiä kehityskohteita. Tätä tietoa vasten Novarran ostaminen kuulostaa järkevältä.

Nokia odottaa saavansa Novarran tekniikkaan perustuvia palveluita markkinoille kuluvan vuoden aikana. Amerikkalaisyhtiön toiminnasta löytyy tietoa osoitteesta www.novarra.com.

1 kommentti

  1. Taas Nokia teki tyhmästi. Kehittäjät ovat moittineet Novarran tekniikkaa, koska siinä yksinkertaistetaan html-koodia, mikä voi muuttaa webbisivujen ulkonäköä. Olisivat mieluummin ostaneet Operan, siitä olisi saanut hyvän selaimen puhelimiin.

Kommentointi on suljettu!