Samsung Galaxy S on todellinen tehopakkaus

Hiljattain esitelty Samsung Galaxy S on eittämättä eräs markkinoiden tehokkaimmista puhelimista. Ominaisuuksien tarkempi kaivelu tuottaa joka tapauksessa hienoisen yllätyksen, sillä uutuuden kehutaan olevan jopa kolme kertaa kilpailijoitaan tehokkaampi. Samsungin Omar Khan kehui esittelytilaisuudessa (katsottavissa jutun lopussa) laitteen kykenevän pyörittämään 90 miljoonaa kolmiota sekunnissa, joka on Android and Me -verkkosivuston tutkimuksien mukaan neljä kertaa Snapdragon-alustan vastaavaa lukua enemmän.

Tehojen takaa löytyy Samsungin yhden gigahertsin Cortex-A8-suoritin ja uuden sukupolven PowerVR SGX540 GPU -grafiikkayksikkö. Useimmat tämän hetken huippumalleista, kuten iPhone 3GS ja Motorola DROID, sisältävät vanhemman SGX535-yksikön. Yhtiön suoritin tunnetaan koodinimellä Hummingbird.

Korealaisvalmistajan vauhti markkinoilla on tällä hetkellä erittäin vakuuttavaa. Samsung on etulinjassa tukemassa Bluetooth 3.0 -tekniikkaa ja yhtiön itsensä kehittämää Super AMOLED -näyttötekniikkaa, joka on merkittävä harppaus eteenpäin perinteisestä AMOLED-näytöstä. Se kuluttaa vähemmän virtaa, tarjoaa paremman värimaailman ja vähentää häiritsevää heijastelua jopa 80 prosentilla.

Samsung Galaxy S on Google Android 2.1 -pohjainen älypuhelin, josta löytyy neljän tuuman WVGA Super AMOLED -kosketusnäyttö. Sen muita ominaisuuksia ovat HSDPA, WiFi b/g/n, Bluetooth 3.0, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja microSD-muistikorttipaikka.

Lähde: Android And Me

4 kommenttia

  1. Ja on aika virtapihi, kun vie virtaa vain 300 mW! Ei siis välttämättä syö edes akkua mitenkään sikamaisesti, tehoistaan huolimatta.

  2. Onkohan tässä sama rauta kuin tulevassa iPhonessa?

    Jos tämän hinta on lähellä HTC Desirea ja muita kilpilijoita niin kovin vahvoilla tulee olemaan, ainakin nörtti markkinoilla. 🙂

  3. Ei kai tosinörttiä tehot kiinnosta, vaan tehojen hyödyntäminen. Tai ehkä olen sitten enempi hakkeri- kuin nörttihenkinen 🙂

    Samsungissahan ei ole muuta vikaa, mutta softapäivitykset huolettavat. Osa tähän mennessä myydyistä Samsungin Android-luureista jää 1.5/1.6 versioon. Kyse on vieläpä tällä hetkellä myynnissä olevista Galaxy-sarjan malleista. Myös muihin järjestelmiin Samsung on historiallisesti julkaissut päivityksiä varsin nihkeästi – päivityspolitiikka on mitä on. Esim. HTC päivittää kaikki mallinsa 2.1 versioon.

  4. Samsungin ensimmäisessä Androidissa tuo oli, mutta esim nykyinen Galaxy Spica päivittyi itselläni hienosti 2.1 versioon. JA TOIMII KUIN UNELMA!

Kommentointi on suljettu!