MeeGo on ulkona: koodi kehittäjien saatavilla

Aika loppui melkein kesken, mutta ensimmäinen MeeGo-versio saatiin kuin saatiinkin ulos ennen huhtikuuta. Ensimmäinen versio julkaistiin eilen, eli 31. maaliskuuta. Se on merkittävä askel eteenpäin alustan kehityksessä, joka yhdistää Nokian Maemon ja Intelin Moblinin.

Day 1 -nimellä tunnettu MeeGo-julkaisu toimii Intel Atom– ja ARM-pohjaisilla laitteilla kuten miniläppäreillä ja Nokia N900 -puhelimella. Kyseessä on erittäin varhainen versio, joka vie käyttäjän pelkkään komentotilaan. Paketti ei sisällä vielä MeeGon käyttöliittymäelementtejä, joten sen asentaminen esimerkiksi Maemon tilalle N900-puhelimeen ei ole järkevää.

Vakaampi ja käytettävämpi versio MeeGosta on tarkoitus saada ulos toukokuussa. Tarkempi kehitysaikataulu tullaan kertomaan MeeGo-blogissa lähiaikoina.

MeeGo Day 1:n voi ladata valmiina pakettina muun muassa N900:lle täältä.

Lähde: MeeGo Blog

1 kommentti

  1. Meikäläisen hämmästys oli melkoinen kun lueskelinkin Maemo.org Talkissa että kyseessä onkin vasta komentokehote versio. 😀 Hölmönä unelmoin jo graafisesta käyttöliittymästä.

    Vaikuttaisi kuitenkin siltä, että tämä julkaisu herättää myös Maemo kehittäjien keskudeessa kiinnostusta. Odotan innolla tulevaa.

Kommentointi on suljettu!