Tietotekniikan liitto valitsi Maemon vuoden 2009 tietotekniikkatuotteeksi

Matkapuhelinvalmistaja Nokian Linux-pohjainen Maemo-alusta on valittu Tietotekniikan liiton toimesta vuoden 2009 tietotekniikkatuotteeksi. Tämänkertaisessa valinnassa painotettiin avointa sovelluskehitystä ja vapaita standardeja, joiden toteutumisesta Maemo on raadin mielestä mainio esimerkki.

Maemo perustuu avoimeen lähdekoodiin, ja se on luonut ympärilleen aktiivisen kehittäjäyhteisön sekä merkittävän määrän kehitysprojekteja. Nokian ja Intelin yhteistyö avaa entistä enemmän mahdollisuuksia sekä kehittäjille että laitteiden käyttäjille. Avoimuus edistää innovaatioita ja Nokian Maemo näyttää tässä loistavaa esimerkkiä”, sanoi Robert Serén, Tietotekniikan liiton toiminnanjohtaja.

Tuore esimerkki Maemo-pohjaisesta laitteesta on Nokian N900-multimediatietokone. Se on 3,5 tuuman kosketusnäytöllä varustettu puhelin, jonka ominaisuuksia ovat HSPA, WiFi, A-GPS ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera.

Tulevaisuudessa Maemo jää nimenä historiaan. Nokian ja Intelin yhteistyö yhdistää Maemon ja Moblinin yhdeksi alustaksi, jota kutsutaan nimellä MeeGo. Uuteen alustaan perustuvia laitteita odotetaan markkinoille loppuvuodesta.

Lähde: Tietotekniikan liitto (PDF-tiedosto)

1 kommentti

  1. Minkähän takia esim Android ei voittanut tätä palkintoa?

    Onko Android yhtä avoin kuin Maemo/MeeGo? Itsestä ei tunnu siltä mutta en osaa perustella miksei. Toisaalta Androidhan jakautuu karusti moniin eri versionumeroihin jotka eivät ole ”backwards compatible”. Osaisiko joku fiksumpi valaista asiaa?

Kommentointi on suljettu!