Samsungilta 4G-modeemi, joka tukee myös 3G- ja 2G-verkkoja

Elektroniikkavalmistaja Samsung tuo yhdessä teleoperaattori TeliaSoneran kanssa markkinoille maailman ensimmäisen kaupallisen 4G-modeemin, jota voidaan käyttää tietokoneissa USB-liitännän kautta. Modeemi saapuu myyntiin Norjassa ja Ruotsissa, jotka avasivat viime vuoden lopulla ensimmäisenä maailmassa kaupalliset 4G-verkot.

Samsungin seuraavan sukupolven verkkotekniikkaa hyödyntävä GT-B3730-modeemi tukee käyttäjien iloksi myös vanhempia 3G- ja 2G-tekniikoita. Sitä voidaan näin ollen käyttää ongelmitta myös 4G-verkon ulkopuolella. Korealaisvalmistajan kehittämän LTE-siru tukee seuraavia tiedonsiirtomuotoja: LTE 2.6GHz, 3G 2.1GHz, GSLTEM (900 MHz / 1.8GHz) HSPA ja EDGE.

Uudella 4G-verkolla voidaan saavuttaa kiinteistä laajakaistoista tuttuja nopeuksia. Optimaalisissa olosuhteissa voidaan yltää jopa 100 megabitin latausnopeuteen, joka mahdollistaa esimerkiksi internet-tv:n katselun, online-pelit ja web-kokoukset.

Samsungin modeemi tukee tuoreimpia Windows– ja Mac OS X -järjestelmiä. Sen toimitukset lähtevät käyntiin vuoden toisen neljänneksen aikana.

3 kommenttia

  1. Tässä vaiheessa on melkein pakko olla tuki myös 3G ja 2G -verkoille, kun ei tuo LTE-verkko vielä kovin laaja ole varmaan missään.

  2. Mahtaa käydä pokkula kuumana jos sillä joku päivä 100Mbit nopeuksilla tavaraa siirretään! 🙂 Vai lieneekö laitteiden kuumeneminenkin korjattu 4G vermeissä. 🙂

    Tätä on hyvä odottaa! Harmi vain että ”Suomen 4G verkot” ovat Venäjän armeijan käytössä!

  3. ”Samsungin modeemi tukee tuoreimpia Windows- ja Mac OS X -järjestelmiä.”

    Ikävä tilanne jos ei toimi esim. XP:llä tai Linuxilla.

    Eipä ole muutenkaan kiirettä hankinnalle, kun 4G verkkoa ei tule tänne vielä vähään aikaan.

Kommentointi on suljettu!