Bloggaajat Apple iPadin kimpussa

Huhtikuun 3. päivä Yhdysvalloissa markkinoille rantautunut Apple iPad sai useat alaa seuraavat bloggaajat hankkimaan itselleen kohua herättäneen laitteen. Verkkoon onkin viime päivinä putkahdellut useita uutuutta käsitteleviä testejä ja videoita. Tähän juttuun on kerätty muutamia mielenkiintoisimpia videoita, jotka antavat realistisen käsityksen laitteen kyvyistä ja ominaisuuksista.

Bloggaajien yleinen mielipide Applen uutuuslaitteesta on ollut tähän asti varsin positiivinen. Engadget kehuu iPadin akun kestoa, tehokkuutta ja tyylikkyyttä. Boy Genius Report sen sijaan ihastelee laitteen 9,7 tuuman kapasitiivista kosketusnäyttöä, joka perustuu LED-tekniikkaan. Positiivisia tunteita herättää myös käyttöliittymä, jonka nopeus ja käytettävyys ovat testaajien mielestä hyvällä tasolla.

Täydellisenä laitteena iPadiä ei missään tapauksessa pidetä. Engadget ei esimerkiksi lähtisi korvaamaan uutuudella kannettavaa, koska monimutkaisimpiin tehtäviin siitä ei ole. Jos käyttö kuitenkin painottuu lähinnä elokuvien katseluun, musiikinkuunteluun, pelaamiseen ja ystävien kanssa viestittelyyn, saattaa iPad hyvinkin olla katsastamisen arvoinen.

Apple iPad on uudenlainen kosketusnäyttölaite, joka perustuu iPhone OS -käyttöjärjestelmään. Sen ominaisuuksia ovat yhden gigahertsin Apple A4 -piirisarja, WiFi, Bluetooth 2.1, kiihtyvyysanturi, A-GPS, kompassi, kaiutin, mikrofoni, 3,5 millimetrin kuulokeliitin ja 16, 32 tai 64 gigatavua flash-muistia. Huhtikuun lopussa markkinoille saapuu USA:ssa 3G-yhteydellä varustettu versio, joka sopii paremmin aktiiviseen käyttöön.

Laatikosta poisto:

Verkkoselain:

Näppäimistö:

App Store -ohjelmistokauppa:

Käyttöliittymä yleisesti:

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1300/