Symbian^4:n UI-elementit lähemmässä tarkastelussa

Vieläkö mieleen muistuu sana Orbit? Kyseessä on yksi monista tulevan Symbian^4-alustan käyttöliittymäelementtejä kuvaavista termeistä. Nykyiseltään tämä Qt-tekniikkaa hyödyntävä paketti tunnetaan myös nimityksillä UI Extensions for Mobile ja Uiemo. Olipa lopullinen termi mikä tahansa, niin varmaa on ainakin se, että uudet komponentit tulevat vihdoin integroimaan Qt:n kiinteäksi osaksi Symbian-järjestelmää.

Yksinkertaisesti muotoiltuna Orbit on Qt:n päälle rakennettu paketti, joka tarjoaa kehittäjille sovellusten käyttöliittymän rakentamiseen vaadittavia koodirajapintoja. Alussa Orbit koostuu elementeistä, jotka on suunniteltu kosketusnäyttöpuhelimia varten. Jossain vaiheessa tulevaisuutta paketti nähtäneen myös vauhdittamassa niin sanottuja perinteisempiäkin puhelimia.

Orbit tuo kehittäjille useita etuja. Sen avulla voidaan luoda helposti mobiililaitteille suunniteltuja sovelluksia, joiden käyttöliittymä on riippumaton näytön koosta ja tarkkuudesta. Orbit mahdollistaa UI-elementtien ulkoasun muokkaamisen ja päästää kehittäjät käsiksi Qt 4.6:ssa esiteltyihin eleominaisuuksiin. Pakettiin osana kuuluvat myös eri tekstinsyöttömetodit, jotka on saatavilla kaikkiaan 48 eri kielellä.

Jutun lopussa on nähtävissä kolmiosainen videosarja, jossa Dan Zucker ja Ray Rischpater kertovat UI Extensions for Mobilen ominaisuuksista tarkemmin.

Videoissa nähtävä kalvosarja on tarkasteltavissa täällä PDF-tiedostona. Kannattaa katsastaa myös kaksi Symbian^4:n käyttöliittymää esittelevää konseptivideota, joista uutisoimme helmikuussa.

Lähde: Symbian Foundation

1 kommentti

  1. JOS Noksu pelaa korttinsa (Meego, Symbian, Series40, Qt, ja toki myös tämä Orbit) oikein, on tällä OS-agnostisella lähestymistavalla hyvät mahdollisuudet pitää firma edelleen pitkälläkin tähtäimellä globaalina ykkösenä alallaan.

    Ei yksin, vaan yhdessä!

Kommentointi on suljettu!