HTC suunnittelee DivX-tukea Desire-puhelimelleen

Google Android -puhelimia ampuu markkinoille tätä nykyä jo niin monelta suunnalta, että valmistajien on pakko hyödyntää kaikki keinot kilpailijoista erottautumiseen. Useilta valmistajilta löytyykin puhelimista jo oma käyttöliittymä ja siihen keskeisesti liittyviä ominaisuuksia, joita käyttöjärjestelmä ei muuten tarjoa. Tällaisia toiminnallisuuksia ovat muun muassa sosiaalisten palveluiden integroiminen osoitekirjaan, kalenteriin ja muihin tärkeisiin sovelluksiin.

Seuraavaksi keskeiseksi ominaisuudeksi asiakkaista kilpailtaessa saattaa Android-leirissä osoittautua DivX-tuki, joka on vielä melko harvinainen näky markkinoilla. Edelläkävijä tällä osa-alueella lienee Samsung, jonka maaliskuussa esitelty Galaxy S sisältää DivX- ja XviD-tuet. Korealaisvalmistajan tiedetään lisäksi kehittävän tukea HD-tason DivX-videoille, joka nähdään Galaxy S -puhelimessa myöhemmin.

DivX-kilpaan on viimeisimpien tietojen mukaan herännyt myös taiwanilainen HTC. Yhtiön kerrotaan valmistelevan päivitystä Desire-mallille, joka tuo mukanaan puhelimeen DivX-tuen. Päivityksen ajankohdasta ei tässä vaiheessa ole liiemmin tietoa, mutta sellainen on joka tapauksessa odotettavissa.

Android-pohjaisen HTC Desiren ominaisuuksiin kuuluvat yhden gigahertsin suoritin, 3,7 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera salamavalolla. Puhelin saapuu kauppoihin huhti-kesäkuussa.

Lähde: Mobiletechworld

3 kommenttia

  1. Hyvä asiahan tämä on HTC-luurin omistajille, mutta toisaalta aiheuttaa Android-alustan pirstaloitumista, kun laitevalmistajat tekevät siihen omia lisäyksiään.

    DivX -tuen olisi pitänyt tulla Googlelta, niin siinä muodossa olevien elokuvien toisto toimisi kaikissa Android-puhelimissa.

  2. On halpaa laittaa huhu liikkeelle ominaisuuksista joita voi olla tulossa, samoin huhutaan etä tulisi 720p videotallennus, mutta veikkaisin ettei moisia koskaan oiokeasti saada.

  3. Huomaattehan, että Samsungin i8910:ssä eli Omnia HD:ssä DivX ja Xvid olivat jo vuoden 2009 aikana tuettuina. Kyseinen luuri tukee myös .sub-tiedostoja, eli ripatut leffat toimivat luurissa moitteetta. Eräs kummallinen feature i8910:iä vaivaa: Se ei toista leffaa, jonka koko ylittää gigan koon, joten tätä suurempi tiedosto on jaettava esim. avisplitillä kahteen osaan.

Kommentointi on suljettu!