Mobiili-Firefoxin seuraava versio tekee tuloaan Nokia N900:lle

Muutama kuukausi sitten Mozilla-tiimi sai ensimmäisen virallisen version valmiiksi Firefox Mobile -selaimestaan Nokian Maemo-alustalle. Selaimen kehitys etenee hyvää vauhtia ja seuraavan version voidaankin odottaa valmistuvan vielä ennen kesää. Mozillan kehityssivulla kerrotaan, että suunnitelmissa on julkaista ensimmäinen julkinen testiversio Firefox Mobile 1.1 -selaimesta jo 9. huhtikuuta.

Nokia N900:lle suunnattu 1.1-versio sisältää uudistuksia muun muassa käyttöliittymään, joita ei alun kiireessä ehditty saamaan mukaan ensimmäiseen julkaisuun. Merkittävimpiä parannuksia ovat tuki pystytasolle, N900:n nuolinäppäimien käyttö zoomaamisessa, mahdollisuus tallentaa verkkosivuja PDF-muodossa ja uusi kontekstivalikko, jonka kautta voi avata uuden välilehden ja tallentaa sivuilla olevia kuvia.

Mozilla on lisäksi viilannut aloitussivua, lomakkeiden automaattitäyttöä ja asetuksia. Mukana on myös lisäosien automaattipäivitys, joka säästää käyttäjän turhalta säätämiseltä.

Lähde: Mark Finkle’s Weblog

3 kommenttia

  1. Onkohan nopeudelle tehty mitään? Tämän hetkinen Firefox on ”mielenkiintoinen lisä”, mutta ei se missään nimessä ole samaa tasoa puhelimen omaan selaimeen verrattuna

    1. Itse en edes saanut koskaan ladattua ainuttakaan sivua N900:lla Firefoxilla. Yritin kyllä usemman kerran ja eri nettisivuilla, mutta selain oli vain niin tajuttoman hidas. Ei kun joo, kerran sain wikipediaa hetken selailtua, mutta oli kyllä niin takkuista ja hidasta, että ei kyllä ole MibroB:n korvaajaksi. 😛

  2. Olen käyttänyt Firefoxia N900:llä uutisten lukemiseen. Näytön tuplaklikkaus parantaa lukukokemuksen uskomattoman hyväksi. Nettilehtiä lukee jopa mieluummin alkuperäisasussaan kuin mobiiliversioina. Usean sivun avaaminen eri välilehdille on mainio oivallus. Ainoa, mistä en ole erityksesti pitänyt on, etten ole Firefoxin sivuja saanut linkeiksi N900:n työpöydälle.

Kommentointi on suljettu!