Nokia ostaa hakuteknologiaan erikoistuneen MetaCarta-yhtiön

Maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia jatkaa yritysostojen tekemistä. Maaliskuussa yhtiö osti selaintekniikoita kehittävän Novarran, jonka ratkaisuja Nokia aikoo käyttää Series S40 -puhelimissaan. Tänään kännykkäjätti kertoi hankkivansa omistukseensa MetaCarta-yhtiön, jonka päätoimipaikka on Cambridgessä, Massachusettsissa.

MetaCarta on erikoistunut maantieteellisiin tiedonhakuratkaisuihin. Käytännössä yhtiö tarjoaa teknologiaratkaisuja kirjoitetun tiedon löytämiseen mistä tahansa paikasta tai sijainnista. MetaCartan ainutlaatuisen teknologian geosearch ja geotagging ominaisuudet mahdollistavat eri paikoista kertovan sisällön löytämisen sisäisistä ja ulkoisista tietovarastoista.

Nokian tavoitteena on hyödyntää MetaCartan osaamista omissa hakupalveluissa ja muissa sijaintitietoja hyödyntävissä palveluissa. Todennäköinen kohde on yhtiön Ovi Kartat -sovellus, joka sisältää jo nykyiseltäänkin perinteistä navigointia täydentäviä palveluita kuten matkaoppaita ja säätietoja.

MetaCartan kotisivut löytyvät osoitteesta metacarta.com.

1 kommentti

  1. Hyvä, että Nokia panostaa tämäntyyppisiin juttuihin. Paikkatietoa hyödyntävien palvelujen merkitys tulee vain kasvamaan, joten tämä on aivan oikean sujuntaista kehitystä.

    Omasta mielestäni paikkatiedon hyödyntäminen sovelluksissa ja palveluissa on pirun mielenkiintonen ajatus, se on kiinnostanut jo pitkään. Ihmiset ajattelee usein pelkkää navigointia, mutta paikannuksen ympärille saa rakennettua paljon muutakin mielenkiintosta.

Kommentointi on suljettu!