Adobe AIR: sama koodi, viisi eri alustaa

Sovelluskehittäjien mahdollisuudet markkinoilla kasvavat hurjaa vauhtia. Asiakkaat kuluttavat jatkuvasti enemmän rahaa älypuhelimille suunnattuihin ohjelmiin ja peleihin. Kehittäjien tilanne ei ole kuitenkaan täysin ongelmaton, sillä tuotteiden kääntäminen kaikille merkittäville alustoille vaatii aikaa ja rahaa.

Pientä helpotusta työhön tuo muun muassa Qt-tekniikka, joka yhdistää tulevaisuudessa Symbian– ja MeeGo-alustat lähemmäs toisiaan. Microsoftilla on puolestaan Silverlight– ja XNA-työkalut, joilla voi sovelluksia luoda paitsi Windows Phone 7:lle niin myös Xboxille ja Windows 7:lle. Omaa ratkaisuaan kehittäjille tarjoaa myös Adobe, jonka AIR-teknologia luo yhteyden tietokoneiden ja mobiilialustojen välille.

Adobe AIR mahdollistaa samaa koodia käyttämällä sovelluksen kääntämisen Windowsille, Mac OS X:lle, Linuxille, iPhonelle, iPadille ja Google Androidille. Tekniikalla voidaan rakentaa älykkäitä sovelluksia, jotka mukautuvat ruudun tarkkuuden, koon ja muodon mukaan. Yhtiössä työskentelevä Christian Cantrell demonstroi Abobe AIR:n ominaisuuksia videolla jutun lopussa.

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Paitsi, että Applen uusin muutos ohjelmistokehityksen ehtoihin tekee käytännössä täysin mahdottomaksi, että esim tuota AIRia tai vaikkapa Qt:ta tulisi koskaan iPhonelle. Tämän takia Adoben pomoilta paloi juuri hihat ja suoraan sanoen kirjaimellisesti kommenteissaan haistattivat paskat Applelle. Apple muutti kehityksen ehtoja entistäkin ahdasmieliseksi ja sulkeutuneeksi samalla kun julkaisivat iPhone OS 4.0:n.

    1. Eikun ei tuossa mainittukaan muuta kuin, että Applella töissä, eli ei välttämättä mikään pomo, mutta ilmeisesti huihat on siellä oakabnut tämän muutoksen takia aika perusteellisesti.

Kommentointi on suljettu!