Google Chrome kääntyi Nokia N900:lle

Innokas kehittäjäyhteisö on onnistunut kääntämään Google Chrome -verkkoselaimen Nokia N900:lle. Kyseessä on epävirallinen käännös, jonka toteutuksesta vastaa Jace Kowski. Kaveri on ladannut nettiin tarvittavat paketit Chromen pyöräyttämiseen omalla N900:lla, jotka löytyvät täältä.

Hakukonejätin verkkoselaimen kääntyminen Nokia N900 -multimediatietokoneelle on mainio esimerkki Linux-pohjaisen Maemo-alustan joustavuudesta. Sitä voisikin kuvailla iPhonen täydelliseksi vastakohdaksi, sillä Applen mobiilijärjestelmän rajat ovat erittäin tiukat. Nekin toki rikkoutuvat, mutta virittelystä kiinnostuneille N900 on Linux-pohjaisuutensa ansiosta huomattavasti parempi vaihtoehto.

Selain toimii juttumme lopussa nähtävien videoiden perusteella yllättävänkin hyvin Nokian Maemo-puhelimella. Se tukee flashiä ja välilehtiä sekä saa tietojen mukaan ACID3-testissä täydet 100 pistettä. Chrome ei kuitenkaan ymmärrä kovin hyvin kosketusnäytön päälle, joka rajoittaa osaltaan sen käyttöä.

Google Chrome -selaimen asennusohjeet N900:lle löytyvät MeeGo Portal -verkkosivuston artikkelista.

1 kommentti

  1. Juu tuo toimii kyllä todella hyvin, ainoa juttu on tietenkin se, ettei sivujen rullaaminen sormea käyttäen ole kovin miellyttävää. Sormella sivulla suhaaminen maalaa tekstiä.

Kommentointi on suljettu!