Apple hyväksyi Opera Minin – ladattavissa App Storesta

Maaliskuun loppupuolella Applen hyväksyntää odottamaan jäänyt Opera Mini on nyt ladattavissa App Store -ohjelmistokaupasta. Apple on ehkä hieman yllättäenkin näyttänyt norjalaisselaimelle vihreää valoa, vaikka yhtiö on usein estänyt kaupastaan sovelluksia, jotka yrittävät korvata iPhonesta jo löytyviä ominaisuuksia. Tällä kertaa näin ei kuitenkaan käynyt.

Opera Minin iPhone-versio kattaa muilta alustoilta tutut ominaisuudet. Sen suurin valtti esimerkiksi iPhonen Safariin nähden on nopeus, joka syntyy hyvin toteutetusta pakkaustekniikasta. Opera Mini sopiikin huomattavasti Safaria paremmin hitailla 2G-yhteyksillä surffaamiseen.

Selaimen muita toimintoja ovat muun muassa välilehdet ja Speed Dial -näkymä, jonka avulla käyttäjä voi määrittää etusivulle pikakuvakkeet itselleen tärkeimpiin sivuihin. Löytyypä siitä myös sivuhistoria, kirjanmerkit ja hakutoiminto, jolla voi etsiä tekstiä suoraan verkkosivuilta. Selaimen käyttöliittymä on suomeksi ja se toimii sekä pysty- että vaakatasossa.

1 kommentti

  1. On tuota odotettukki. iPhonessa toimii niin huonolla peittävyydellä kuitenkin 3G verkko, että tuolle on käyttö ainakin tässä osotteessa.

Kommentointi on suljettu!