Nokia C6 yhdistää QWERTY:n ja kosketusnäytön kohtuuhintaiseen pakettiin

Suomalainen Nokia julkaisi tänään uuden kosketusnäyttöpuhelimen, joka kantaa nimeä C6. Se on Symbian^1-pohjainen älypuhelin, josta löytyy sivusta esiin liukuva QWERTY-näppäimistö ja 3,2 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus yltää 640 x 360 pikseliin.

Uutuuspuhelimen näppäimistö on jaoteltu neljään riviin, joka erottaa sen muun muassa N97-, N97 mini– ja N900-puhelimista. Osana täysinäppäimistöä on myös erillinen navigointinäppäin, joka helpottaa esimerkiksi valikoissa liikkumista.

Nokia C6:n käyttöliittymä tukee widget-minisovelluksia, joilla työpöydän voi personoida mieleisekseen. Kotinäkymään saa esille muun muassa viimeisimmät sähköpostiviestit, ystävien Facebook-päivitykset ja pikakuvakkeita tärkeimpiin sovelluksiin. Ohjelmistoa täydentämässä ovat Ovi Store -ohjelmistokauppa ja Ovi Kartat -navigointisovellus, joka sisältää ilmaisen autonavigoinnin.

Kosketusnäyttöpuhelimen teknisiä ominaisuuksia ovat HSDPA, WiFi, Bluetooth, A-GPS, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, FM-radio ja viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera LED-salamalla. Kokoa laitteella on 113,4 x 53 x 16,8 millimetriä ja se painaa 150 grammaa.

Nokia C6 rantautuu kauppoihin kuluvan neljänneksen aikana. Hintaa sille kertyy ennen veroja ja muita lisiä 220 euroa.

19 kommenttia

 1. Tuo näppiksen koko varmaan miellyttää ihmisiä, mutta erityisesti jenkeissä se saattaa olla arvostettu asia. Miksi ihmeessä tässä laitteessa pyörii Symbian^1 on aivan käsittämätön asia. Toivottavasti käyttis on päivitettävissä.

  1. Ei ole päivitettävissä. Rauta on yhtä vanhaa kuin 5800XM:ssä. Hieman ihmetyttää kyllä. Jenkeissä saa nyt nähdä tuleeko tämä edes myyntiin kenekään operaattorin kautta, huonostihan Nokia myy rapakon takana.

 2. Loistavaa Nokia! Hieno veto. Juuri tuollaista olen etsinyt.

  1. tuo edellinen ei ole minun kommentti.
   En ole oikein Symbianluureista kiinnostunut – ainakaan nykyisen kaltaisista

   1. Luulitko kenties olevasi suomen ainoa jake 😀

   2. mitä ihmettä te nyt täällä tappelette kuka on ”oikea” jake…taitaa ollaa suomes aika monta jakea…

 3. Kuinkahon paljon on sisäistä muistia ja tukeeko kuinka pitkälle muisti korttia? Ois kiva tietää.

 4. Ohops, tähänkin on tajuttu laittaa tuota sisäistä muistia enemmän kuten on myös N97 Minissä. Pätevän näköinen ja oloinen luuri kyllä.

 5. Onko tuossa kapasatiivinen kosketus näyttö?

  1. Ei ole, X6 on edelleen ainut kapasitiivisella näytöllä varustettu nokialainen.

 6. Onkohan tos stylus-kynälle paikka esim. takakuoren alla niinku nokia 5800 XM

 7. Vau!!!
  vastaavanlaista oon ettiny ja tänään meen hakee kyseessä olevan puhelimen… toivottavasti ei vaan joudu pettyy…

  -Ajattele negatiivisesti, ylläty positiivisesti- 😉

 8. Onko näitä myynnissä semmosella näppäimistöllä jossa olisi Ö ja Ä ?

  1. Ei taida Suomesta saada sellaista versiota jossa ääkkösiä ei olisi.

   1. pitääs kyllä olla Ö ja Ä kun oon sellasia kuviakin nähnyt

 9. C6 on hieman lagaava, mutta päivityksen jälkeen huomaa eron, hymiöitäkin tulee päivityksen mukana ( joita valitettavasti ei pysty poistamaan eikä päivitystä voi perua). Näppäimistöllä on helppo& nopea kirjoittaa, sekä se on sopivan kokoinen. Kokemuksesta tiedän, että se kestää melko hyvin tipputelemista ja muita ” tapaturmia”. Helppokäyttöinen ja nätti.

  – lagaa
  -saattaa sammua välillä, aivan itsestään.( parin kuukauden väleinm jos sitäkään)
  – kännykän mukana ei tule mukana kosketusnäyttö kynää ( mikä aluksi saattaa hankaloittaa puhelimen käyttöä)

  + sopivan kokoinen
  + näppäimistö on hyvöä, nopea ja kätevä, eikä kirjaimet kulu pois nappien pinnalta.
  + siihen voi lisätä 16 gigatavun muistikortin ( kun ostat kännykän, sen laatikossa on jo valmiina 2 gb muistikortti)
  + halpa verrattuna laatuun.

Kommentointi on suljettu!