Nokialta kompakteja QWERTY-puhelimia: C3 ja E5

Kosketusnäytöllisen C6-mallin ohessa Nokia esitteli tänään myös kaksi muuta uutuutta. Ne kuuluvat niin sanottujen kompaktien QWERTY-puhelinten kategoriaan ja tottelevat nimiä C3 (kuvassa vasemmalla) ja E5. Kaksikko pyrkii houkuttelemaan hyvin erilaisia käyttäjiä, sillä C3 perustuu Series 40 -alustaan ja E5 S60 3rd Edition FP2 -järjestelmään.

Nokia C3 on ensimmäinen Series 40 -pohjainen puhelin, josta löytyy QWERTY-näppäimistö. Se on suunnattu käyttäjille, jotka eivät vaadi puhelimeltaan niin sanottuja älypuhelinominaisuuksia, mutta haluavat pääsyn sähköpostiin ja sosiaalisiin palveluihin. Puhelimella onnistuu sähköpostitilin luominen ilman tietokonetta ja päivityksien lähettäminen Facebook– ja Twitter-palveluihin.

Ominaisuuspuolella C3 tarjoaa 2,4 tuuman QVGA-näytön, GSM-yhteydet, Bluetoothin, WiFi:n, FM-radion, microSD-muistikorttipaikan, kahden megapikselin kameran ja 3,5 millimetrin kuulokeliitännän. Kokoa sillä on 115,5 x 58,1 x 13,6 millimetriä ja se painaa 114 grammaa. Puhelimen hinta sijoittuu 90 euroon ilman veroja ja muita lisiä. Kauppoihin se saapuu toisen vuosineljänneksen aikana.

Parivaljakosta teknisesti huomattavasti kehittyneempi Nokia E5 sisältää 2,4 tuuman QVGA-näytön, HSDPA:n, WiFi:n, A-GPS:n, Bluetoothin, 3,5 millimetrin kuulokeliitännän, microSD-muistikorttipaikan ja viiden megapikselin kameran LED-salamalla. Mukana toimitetaan ilmaisen autonavigoinnin kattava Ovi Kartat -sovellus.

Nokia E5 on kooltaan 115 x 58,9 x 12,8 millimetriä ja se painaa 126 grammaa. Kauppoihin se rantautuu 150 euron verottomalla hinnalla heinä-syyskuussa.

7 kommenttia

 1. C3 vaikuttaa erittäin hyvältä. Älypuhelinominaisuuksia en oikeastaan koe tarvitsevani pl. tuosta löytyvät wifi ja qwerty, luulisin että muitakin kaltaisiani löytyy. Voin ainakin kuvitella, että koululais-teineille tämä myy, kai kouluissa nykyään on WLANit? Ja hintakin vaikuttaisi jäävän 150 alapuolelle. Veikkaan hittiä.

  1. Tästä hitti? mulla tuli ensimmäisenä mieleen, että jaahas siinä on nokialta taas uusia toimistopuhelimia, tuo c3 ei kyllä näytä mun silmään yhtään sellaselta minkä nuoriso haluais. Ottaen huomioon mitä tuo luuri tarjoaa niin onhan se todella ison kokoinenki, jos teinit haluaa vähä ominaisuuksia ne ottaa sen varmaankin pienemmässä koossa, ku mitä tuo c3 tarjoaa enkä usko et teinit myöskää arvostaa pelkkää wlania kovin korkeelle

   No hinta on toki halpa, tai mitä se sitten onkin loppujenlopuksi

 2. Tämä Nokian veto on todella hatun noston arvoinen suoritus, ja todellinen isku kilpailijoiden vyön alle. Hyvä Nokia! Odottelen tässä, että minkälainen tulee olemaan Nokian seuraava high end puhelin.

 3. Nokian aikasempi E63 mallihan tässä tulee mieleen, joka sekin on isoveljensä E71:n kanssa todella suosittuja Noksulaisia.

  Pieni muovisuushan tuossa silmään pistää, mutta tämän hintaluokan puhelimelle se on OK. 🙂 Toivotaan Nokialle onnea ja menestystä näidenkin mallien tiimoilta.

 4. hei onko tätä tullut vielä mihinkään kauppoihin että sen voisi ostaa ja mikäköhän hinta olisi ? onko tulossa syksyllä vai milloin ? kiinnostusta ja puhelimen tarvetta löytyisi (: toivon mukaan joku sieltä vastailee.

  kiitos.

 5. Ostin puhelimen viikko sitten ja olen ollut tyytyväinen, ei ole ollut ongelmia ja kuuluvuus on hyvä joka paikassa vaikka maaseudulla asunkin. Nokia on saanut laitettua samaan pakettiin hyvän laadun ja matalan hinnan, vaikkei hyvää ja halpaa yleensä saakkaan! Pisteet siitä Nokialle! 🙂

Kommentointi on suljettu!