MeeGon kehitykseen mukaan suuria nimiä, lisää tietoa alustan ominaisuuksista

Intelin julkaisema varhainen kuvakaappaus MeeGon käyttöliittymästä.

Nokian ja Intelin käynnistämä avoimen lähdekoodin MeeGo-projekti on onnistunut keräämään taakseen laajan joukon tunnettuja yhtiöitä, jotka tulevat antamaan oman panoksensa alustan kehittämiseen. Alustan kehityksen hallinnasta vastaava Linux Foundation kertoo muun muassa Acerin, Asusin, EA Mobilen, Mandrivan, BMW:n ja Novellen ottavan osaa MeeGon kehitystyöhön.

Alustasta on tässä vaiheessa saatavilla vasta erittäin keskeneräinen versio, joka ei sisällä graafista käyttöliittymää. Sirujätti Intel on jakanut hieman lisää tietoa valmiin version ominaisuuksista IDF-kehittäjätapahtumassa. Ne ovat todennäköisesti osa MeeGo 1.0 -versiota, joka saapuu toukokuussa.

Minikannettaviin suunnattu variaatio sisältää tuen WiFi- WiMAX-, VPN- ja 3G-tekniikoille. Mukana tulee sosiaalisten palveluiden käyttöön suunnattu sovellus ja Chrome-verkkoselain, joka korvaa Moblin 2.1:ssä käytetyn Firefoxin oletusselaimena. Käyttöliittymä tukee erilaisia eletoimintoja ja sisältää sähköposti- sekä kalenteriohjelmat.

MeeGon matkapuhelimiin tarkoitetusta versiosta löytyy Mozilla Fennec -selain Flash-tuella, mahdollisuus synkronoida tiedot pilveen sekä tuki VOIP- ja pikaviestinpalveluille. Sosiaaliset palvelut integroituvat osaksi käyttöliittymää, joka kuuluu useiden kilpailijoidenkin ominaisuuksiin. Alustassa pitäisi olla niin ikään täydellinen tuki pystykäytölle, joka uupuu Maemo 5:stä.

Lähteet: Carrypad & Engadget