Videopuhelut ja iChat seuraavan iPhonen ominaisuuksia?

Neljännen sukupolven iPhone sisältää mitä todennäköisimmin etupaneelissa olevan kameran, joka mahdollistaisi videopuheluiden soittamisen. Kehittäjät ovat kaivaneet ominaisuuteen viittaavia tietoja tuoreesta iPhone SDK 4 -kehitystyökalusta, jolla pääsee käsiksi tulevan iPhone OS 4.0:n uusiin ominaisuuksiin.

Tuoreesta kehitystyökalusta kaivetut tiedot antavat odottaa mielenkiintoisia sovellutuksia mahdolliselle etupuolen kameralle. Pelkän videopuhelun lisäksi viittauksia on löydetty moderaattoreista, keskusteluhuoneista ja salatuista videoneuvotteluista. Hyvin todennäköisesti kameraa päästäisiin hyödyntämään myös peleissä ja sovelluksissa. Se saattaisi myös liittyä osaksi uutta Game Center -palvelua, joka tähtää pelaajien yhdistämiseen ja kommunikoimiseen.

Toinen kiinnostava tieto, jonka kehittäjät ovat löytäneet iPhone SDK 4:stä koskee Mac OS X:ltä tuttua iChat-sovellusta. Sen arvellaan tekevän tuloaan myös iPhonelle. Tästä ennakoi kehitystyökalun viittaukset prosessiin nimeltä iChatAgent.

iChat on Applen OS X:lle kehittämä pikaviestinohjelma, joka tukee viestittelyn lisäksi myös videokeskusteluita. Se on yhteensopiva muun muassa AIM- ja ICQ-protokollien kanssa, mutta ei tue esimerkiksi Suomessa erittäin suosittua MSN-protokollaa.

Lähteet: 9to5mac & MobileCrunch