Videotestissä Opera Minin iPhone-versio

iPhonen Safari sai vihdoin todellisen vaihtoehdon, kun norjalaisen ohjelmistotalo Operan Mini-verkkoselain saapui App Store -sovelluskauppaan. Muilta alustoilta tunnettu selain jatkaa iPhonella hyväksi havaitsemallaan linjalla. Se sisältää välilehdet, Speed Dial -näkymän ja loistavan pakkaustekniikan, joka tekee sen käytöstä sujuvaa hitaillakin yhteyksillä.

Selaimen vahvuuksiin lukeutuvat nopeus, yksinkertainen käyttöliittymä ja suomenkielisyys. Merkittävin heikkous löytyy renderöinnistä, jonka vuoksi Opera Mini ei useinkaan näytä sivustoja täysin oikein. Onneksi kuvien katselu ja tekstin lukeminen on tästäkin huolimatta mahdollista.

MobiiliBlogin videotesti on katsottavissa hypyn takaa.

1 kommentti

  1. Ensimmäinen video missä käyttäjä ei luule, että pinch zoom löytyy!!! 😀

    mutta siis sulle tiedoksi, että monikosketus kyllä löytyy, painat samaan aikaan näyttöä kahdella sormella niin se zoomaa ja taas vastaavasti zoomaa ulos samalla tavalla ja tän takia lähes jokainen on kuvitellut, että pinch zoom löytyy 🙂

    Mutta selainhan on omassa käytössä ainakin ihan käyttökelvoton juuri sen takia, että yksinkertaisesti ilman zoomia mistään teksteistä ei saa mitää selvää vaan ovat yhtä viivaa. Pinch zoomin puute siinä seuravana sitten, mikä korostuu varsinkin nyt, ku pienestä tekstistä ei saa mitää selvää

    mutta hyvähän se o tämmöne varoiks olla jos joskus tarvii hitaalla yhteydellä nettiin päästä

Kommentointi on suljettu!