Google haluaa markkinoille oman Android-pohjaisen tabletin?

Yhdenlainen näkemys Googlen mahdollisesta tabletista.

Applen vastikään Yhdysvaltojen markkinoille rantautunut iPad on saanut aikaan merkittävän huhumyllyn muiden valmistajien mahdollisesta loikkaamisesta tablet-markkinoille. Viimeisimmät vihjeet liittyvät hakukonejätti Googleen, jonka uskotaan lanseeraavan lähiaikoina oman kosketusnäyttölaitteen, joka tulisi perustumaan Android-käyttöjärjestelmään.

The New York Timesin mukaan hakukoneyhtiön toimitusjohtaja Eric Schmidt olisi hiljattain maininnut ystäväpiirissään Googlen kehittelevän omaa tablet-tietokonetta. Merkittäviä yksityiskohtia laitteen tekniikasta ei ole saatavilla. Ohjelmiston ominaisuuksiin huhutaan kuuluvan sisältöverkosto, joka kattaisi muun muassa kirjat ja lehdet.

Tabletteja varten yhtiöllä olisi käytössään myös Chrome OS -käyttöjärjestelmä, joka on suunnattu minikannettaviin. Androidin valintaa puoltaisivat kuitenkin suurehko sovellusvalikoima ja parempi toimivuus ilman verkkoyhteyttä. Chrome OS on suunniteltu täysin verkkoyhteyden varaan ja käyttäjän kaikki tiedot sijaitsevat niin sanotusti pilvessä.

Googlen lisäksi Nokian huhutaan työskentelevän oman kosketusnäyttölaitteen kimpussa. Se voisi mahdollisesti perustua MeeGo-alustaan, joka tarjoaa tulevaisuudessa käyttöympäristön useisiin erilaisiin laitteisiin.

Lähde: Gizmodo