Uusi iPhone OS 4.0 videolla

Peruskäyttäjät pääsevät kokeilemaan huhtikuun 8. päivä esiteltyä iPhone OS 4.0 -käyttöjärjestelmää vasta kesällä, mutta Applen viralliset iPhone-kehittäjät ovat voineet ladata beta-version puhelimiinsa jo viime viikon torstaista lähtien. Tämän johdosta nettiin onkin ilmestynyt mukava määrä uutuusalustaa käsitteleviä videoita. Juttumme loppuun on poimittu laajasta kirjosta kaksi mielenkiintoista pätkää.

Tulevan alustan uudistuksista löytyy kattavasti tietoa aikaisemmasta artikkelistamme. iPhone OS 4.0:n merkittävin yksittäinen uudistus on moniajo, joka ratkaisee useita kolmansien osapuolien sovelluksiin liittyviä ongelmia. Tulevaisuudessa esimerkiksi Spotifyn voi jättää taustalle pyörimään ja Skype-puhelut tulevat läpi, vaikka käytössä olisikin samaan aikaan toinen sovellus.

Applen uusi mobiilialusta on täysin yhteensopiva iPhone 3GS -puhelimen kanssa. Vanhemman iPhone 3G -mallin omistajat eivät pääse nauttimaan moniajosta, mutta saavat käyttöönsä kuitenkin monia muita alustan sisältämistä uudistuksista.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1330/