MobiiliBlogin videotestissä Simvalley RX-80 Pico V.3 -minikännykkä

Toisinaan eteen tulee tilanteita, jolloin kalliin ja hienon älypuhelimen kuljettaminen mukana ei ole järkevää. Tällöin käyttöön olisi mukava saada edullinen, yksinkertainen ja pienikokoinen puhelin, jonka hukkaaminen tai rikkoutuminen ei aiheuta vararikkoa. Yksi vaihtoehto tällaiseen käyttöön on Simvalley RX-80 Pico V.3 -minikännykkä, jota Suomessa myy ainakin Superkauppa.fi.

Simvalley-kännykän ideana on olla mahdollisimman pieni. Sitä se myös on, sillä laite ei peitä taakseen edes perinteistä luottokorttia. Puhelimen viralliset mitat ovat 80 x 50 x 10 millimetriä ja se painaa 44 grammaa. Allekirjoittaneelle kyseessä on ehdottomasti pienin käsittelyssä ollut matkapuhelin. Aiemmin titteliä piti itsellään Sony Ericsson T600, joka sekin on erittäin siro puhelimeksi.

Teknisesti RX-80 Pico V.3 ei tarjoa mitään ylimääräistä. Siitä löytyy osoitekirja, tekstiviestit, herätyskello ja profiilit. Näyttö on kooltaan 1,2 tuumaa ja sen taustavalaistus on sininen. Valmiusaikaa valmistaja lupaa puhelimelleen 100 tuntia ja puheaikaa 1,5 tuntia.

Kaikin puolin kyseessä on varsin näppärä kakkospuhelin. Laadultaan se ei säväytä, mutta tuskinpa vajaan 25 euron puhelimelta voi ihmeitä odottaakaan. Puhelimen käyttöliittymän saa ainoastaan englanniksi ja saksaksi, joka voi karkottaa osan ostajista pois. Harmillista on myös se, että kirjoitettaessa laite ehdottaa aina aluksi ennakoivaa tekstinsyöttöä saksaksi, joka tulee kytkeä manuaalisesti joka kerta pois.

Puhelimen käyttöliittymä on yksinkertainen ja helppokäyttöinen. Numeronäppäimet ovat hyvin erillään toisistaan, mutta ikävä kyllä samaa ei voi sanoa muista näppäimistä. Parasta puhelimessa on joka tapauksessa sen sirous ja edullisuus, jonka ansiosta sitä voi kuljettaa mukana ilman stressiä.

3 kommenttia

  1. Näppäinlukon saa päälle myös manuaalisesti. Sen verran tuota saksankielistä ohjekirjaani osasin lukea, että löysin sieltä ohjeen: pitämällä */+ -painiketta pohjassa näppäimet lukittuvat. Painamalla peräkkäin vasenta valintanäppäintä (ylhäällä) ja # -näppäintä näppäimet saa taas käyttöön.

  2. Nykyään myytävässä V.4 mallissa ennakoiva tekstinsyöttö ei ole oletuksena. Puhelut, tekstarit ja herätyskello toimii ok, eli perusasiat kunnossa. Harmi kyllä laturi ei ole normi micro-usb. Manuaalin lisäksi myös puhelin oli oletuksena saksankielinen, vaihtuu lontoonkieliseksi seuraavasti: Menu > Einstellungen > Telefoneinstellungen > Displayeinstellungen > Sprache > English. Ostin kakkospuhelimeksi mulletoi.comista.

Kommentointi on suljettu!