Nokia N8 markkinoille kesällä? Tietoja X5:stä levisi verkkoon

Kännykkäjätti Nokian seuraavaa Symbian-lippulaivaa joudutaan odottamaan viimeisimpien tietojen mukaan vielä useampia kuukausia. Verkkosivusto GSMArenan lähteen mukaan uutuus julkaistaisiin ensi kuussa, mutta markkinoille se hyökkäisi vasta heinäkuun puolessa välissä. Nokia N8 saapuisi kauppoihin näin ollen kutakuinkin vuosi N97-mallin markkinoille rantautumisen jälkeen.

Nokia N8:n merkittävimpiin ominaisuuksiin kuuluvat huhujen mukaan 12 megapikselin kamera, Xenon-salama, 720p-tason videokuvaus, HDMI-liitäntä ja Symbian^3-käyttöjärjestelmä. Kosketusnäyttö lienee kooltaan 3,5 tuumaa ja tarkkuudeltaan nokialaisittain tuttu 360 x 640 pikseliä.

Uutukaisen tehoista ei liiku vielä verkossa juurikaan huhuja, mutta toivottavaa on, että paukkuja löytyy nykyisiä Symbian-kosketusnäyttöpuhelimia merkittävästi enemmän. Yhtiöllä on ollut kummallinen tapa varustaa kosketusnäyttöpuhelimet 434 megahertsin suorittimella, kun samaan aikaan E52:n kaltaisissa perusmalleissa hyrrää 600 megahertsin prosessori. Kilpailijoiden huippumalleista löytyy sen sijaan jo yleisesti yhden gigahertsin verran laskentatehoa.

N8-huhujen kiihtyessä, leviää netissä ensimmäisiä tietoja X5-mallista. Nokian nimeämispolitiikan mukaan se sijoittuu teknisesti X6:n alapuolelle. Sen varmoina ominaisuuksina pidetään tässä vaiheessa 3G-yhteyksiä ja Bluetoothia.

Lähde: UnwiredView

3 kommenttia

 1. ”Yhtiöllä on ollut kummallinen tapa varustaa kosketusnäyttöpuhelimet 434 megahertsin suorittimella… Kilpailijoiden huippumalleista löytyy sen sijaan jo yleisesti yhden gigahertsin verran laskentatehoa.”

  niinpä niin… nokialla on myös kummallinen tapa valmistaa lippulaivamallinsa vähintään 5 mm paksumpia ja vähintään 0,5″ pienemmällä näytöllä kuin kilpailijansa…

  miten snine nokian norsunluutorniin saataisiin viestiä, että lippulaivamalleihin tarvittaisiin uutta suunnittelua ja muotoilua… todennäköisesti ei mitenkään, valitettavasti!

  t. osakkeenomistaja

  1. Onneksi on N900. Nopeutta, paksuutta ja kännitestattua kestoa 😀

  2. Ja höpön löpön. Itse tuossa just viime syksyn’ä tein vertailua noista luurien paksuuksista ja muistaakseni tännekin ne pastesin. Eroa ei kyllä kovinkaan paljon ollut ja lisäksi pitää muistaa se, että N97:ssa ja n900:ssa on liukukannen alla qwerty-näppis, joka toki lisää paksuutta.

   Mitä sitten tulee tohon näytön kokoon, niin en kyllä ole tostakaan samaa mieltä. Esimerkiksi 3.2″ näyttö tuskin on 0.5″ pienempi kuin esim 3.5″ näyttö. 4″ näytöt taas on vasta yleistymässä ja suurin osa näytöistä on edelleen pienempiä kuin se. Tokihan näyttöjen hinnan pudotessa tulee jatkuvasti suurempia näyttöjä, ja aina joku ehtii ottaa käyttöön ne suurimmat näytöt ennen muita.

Kommentointi on suljettu!