Adobe: Flash 10.1 Androidille loppupuoliskon aikana

Ohjelmistotalo Adobe on innokkaana tuomassa verkkomaailmasta tuttua Flash-tekniikkaa matkapuhelimiin. Itse asiassa yhtiö kertoi aikeistaan ensimmäisen kerran jo viime vuoden lokakuussa. Muutamilta osin Adobe on kuitenkin jäänyt hieman aikataulustaan jälkeen, mutta Flash 10.1 -tuki muun muassa Google Android-, webOS– ja RIM-alustoille on edelleen tulossa. Yhtiön toimitusjohtaja lupailee tekniikan edellä mainituille alustoille kuluvan vuoden loppupuoliskon aikana.

Nykyiseltään Flash 10.1 löytyy jo muutamista HTC:n Android-puhelimista. Tällainen on esimerkiksi HTC Desire, joka kuuluu 3,7 tuuman näytöllään ja Snapdragon-suorittimellaan taiwanilaisvalmistajan kovimpien Android-mallien joukkoon.

Kaikissa älypuhelimissa täysimittainen Flash ei tule toimimaan. Aikaisempien tietojen mukaan se vaatii alleen vähintään Snapdragon- tai OMAP3-piirisarjan, joten esimerkiksi edullisimmat Android-puhelimet jäävät tuen ulkopuolelle.

Abode Flash 10.1:n odotetaan saapuvan jossain vaiheessa myös Symbian– ja Windows Phone 7 -alustoille.

Lähteet: Pocketnow.com & Engadget

5 kommenttia

  1. Adobe on jo ehtinyt korjaamaan aikaisempia puheitaan. Flash 10.1 on tulossa mm. Androidille alkuperäisen aikataulun mukaan ensimmäisellä puoliskolla, eikä suinkaan viivästy toisen puoliskon puolelle. Ilmeisesti aikaisemmin viitattiin vain uusiin laitteisiin, jotka tulevat suoraan Flashin kanssa.

      1. Hyvä näin. Milloinhan Flash nähdään Symbianilla?

  2. …ja Maemo/MeeGO:ssa…?
    Uutisoinnissa mainittiin, että odotetaan myös… mutt onko luvattu?

Kommentointi on suljettu!