Yhä useampi autoilija hyödyntää kännykkänsä navigointiominaisuuksia

Eurooppalaiset autoilijat osaavat hyödyntää matkapuhelimistaan löytyviä navigointiominaisuuksia, kertoo tutkimusyhtiö comScore. Kännykkä toimii entistäkin useamman autoilijan navigaattorina, joka luo suoran paineen perinteisiä autonavigaattoreita valmistavien yhtiöiden suuntaan.

Tutkimusyhtiön lukujen mukaan matkapuhelimen navigointiominaisuuksien hyödyntäminen on kasvanut Euroopan viidessä suurimmassa maassa vuodentakaiseen nähden peräti 68 prosentilla. Kuluvan vuoden helmikuussa kaikkiaan 21,1 miljoonaa ihmistä käytti puhelintaan navigointiin Iso-Britanniassa, Ranskassa, Saksassa, Espanjassa ja Italiassa.

Autonavigointia on perinteisesti pidetty TomTomin ja Garminin kaltaisten yhtiöiden tukirankana. Se alkaa kuitenkin murentua, sillä comScoren mukaan auto on kaikkein yleisin paikka, jossa matkapuhelimen GPS-toimintoja käytetään. Seuraavaksi eniten karttapalveluja hyödynnetään kävellessä, juostessa ja pyöräiltäessä.

Viime kuukausien aikana erityisesti maailman suurin matkapuhelinvalmistaja Nokia on pyrkinyt puskemaan navigointiominaisuuksia suurten massojen käyttöön. Yhtiö lanseerasi tammikuussa ilmaisen Ovi Kartat -sovelluksen, joka toimitetaan kaikkien uusien Symbian-puhelinten mukana. Se tukee auto- ja kävelynavigointia sekä sisältää Lonely Planet– ja Michelin-kaupunkioppaat.

Lähde: Reuters