Apple myi ensimmäisen neljänneksen aikana 8,75 miljoonaa iPhonea

Tietokoneista, mediasoittimista ja puhelimistaan tunnettu Apple raportoi tänään vuoden 2010 ensimmäisen neljänneksen tuloksensa. Yhtiö kertoo liikevaihtonsa nousseen vuodentakaisesta 9,08 miljardista dollarista 13,5 miljardiin. Kyseessä on yhtiön paras ei-lomakauden tulos.

Applen hyvä vire matkapuhelinmarkkinoilla jatkuu edelleen. Yhtiö myi neljänneksen aikana 8,75 miljoonaa iPhonea, joka on 131 prosenttia viime vuoden vastaavaa ajankohtaa enemmän. Applen kännykkämyynti lähenee kovaa vauhtia Sony Ericssonia, joka sai ensimmäisen vuosineljänneksen aikana kaupaksi 10,5 miljoonaa laitetta.

Macintosh-tietokoneiden myynti kasvoi vuodentakaisesta kolmanneksella yltäen 2,94 miljoonaan kappaleeseen. iPod-soittimia amerikkalaisyhtiö sai kaupaksi 10,89 miljoonaa kappaletta. Niiden myynti laski vuositasolla mitattaessa yhden prosenttiyksikön verran.

Applen virallinen tulostiedote on luettavissa yhtiön kotisivulta.