HTC:n tähtäimessä 1080p-videokuvaus, 5.1-äänet ja HSPA+

HTC HD2 on Windows Mobile -pohjainen älypuhelin 4,3 tuuman kosketusnäytöllä.

Älypuhelimistaan tunnettu HTC kuuluu ehdottomasti tämän hetken kovimpien kännykkävalmistajien joukkoon, jos vahvuutta mitataan huippumallien ominaisuuksilla. Hyvänä esimerkkinä toimivat HD2, Desire ja Yhdysvaltoihin esitelty EVO 4G. Ne edustavat ominaisuuksiltaan markkinoiden kovimpia kosketusnäyttöpuhelimia.

Taiwanilaisvalmistajan aikomuksena on pysytellä kärjessä myös jatkossa. Phone Report verkkosivusto kertoo yhtiön edustajan paljastaneen hiljattain Etelä-Afrikassa pidetyssä julkistustilaisuudessa mielenkiintoisia tietoja tulevien mallien ominaisuuksista.

Tietojen mukaan HTC suunnittelee tuovansa markkinoille ensi vuonna puhelimen, jolla pystyy kuvaamaan täyden HD-tason 1080p-videokuvaa. Kyseessä olisi merkittävä hyppäys eteenpäin nykyisestä tilanteesta. Tällä hetkellä markkinoiden kovimmat kamerapuhelimet yltävät 720p-tason videokuvaukseen. HTC:n uutuus saatettaisiin nähdä kaupoissa jo vuoden 2011 toisen neljänneksen aikana.

Phone Reportin mukaan HTC aikoo panostaa myös mobiililaitteidensa ääniominaisuuksiin. Odotettavissa on 5.1-äänet, johon tekniikka tulee yhtiön edustajan lausunnon perusteella Yamahalta. Kolmas ja lähempänä tulevaisuutta oleva ominaisuus on tiedonsiirtoa nopeuttava HSPA+, jonka odotetaan löytävän tiensä puhelimiin jo kuluvan vuoden kolmannen neljänneksen aikana.

Lähde: UnwiredView

3 kommenttia

  1. Hyvä, että HTC:kin nykyään tekee kunnolla huippumalleja. Ovathan ne aina olleet kärkikastissa, mutta nyt ollaan kyllä selkeästi ihan etulinjassa!

  2. ”HTC:n tähtäimessä 1080p-videokuvaus, 5.1-äänet ja HSPA+”

    Yksi kysymys: Miksi? 1080p videon ja 720p videon ero heiluvassa kännykkäkuvassa (kuvanvakainta ei taatusti löydy) lienee olematon ja vienee lähinnä vain lisää muistia. 5.1. äänet tarkoittanee sitä, että laite pystyy antamaan ko. ääntä ulkopuolisille laitteille (ei kai tarkoita, että laite pystyisi jotenkin muka äänittämään saati tuottamaan ko. äänimaailmaa?). Monikohan on koskaan kytkenyt puhelintansa edes tv:seen saati sitten vielä kotiteatteriin. Tiedonsiirron nopeuttamisellekaan ei tällä hetkellä keksi tarvetta, mutta siinä sentään nopeampi on aina parempi ja ajatus täten järkevämpi kuin noissa muissa.

    1. Tekniikka kehittyy, ei tarvitse pysyä kärryillä jossei halua.

Kommentointi on suljettu!