Nokia päivitti 5800 XpressMusic- ja E72-puhelimet

Nokia 5800 XpressMusic -puhelimen käyttäjät ovat ajan saatossa saaneet nauttia useista varsin merkittävistä ohjelmistopäivityksistä. Suomalaisvalmistaja jatkaa ikääntyvän mallin tukemista julkaisemalla 5800 XpressMusic -puhelimelle 50.0.005-päivityksen.

Uusi päivitys jatkaa kineettisen rullauksen tuen laajentamista. Tammikuun päivitys toi selausta helpottavan ominaisuuden jo merkittäväksi osaksi ohjelmistoa, mutta jätti sen pois päävalikosta. Nyt julkaistu ohjelmisto korjaa tämän puutteen.

Päivitys tuo mukanaan parannuksia verkkoselaimeen ja musiikkisoittimeen, joista jälkimmäisen raportoidaan olevan nyt täysin N97– ja N97 mini -malleja vastaava. Ohjelmisto sisältää lisäksi päivityksiä useisiin sovelluksiin, jotka on myös ladattavissa erikseen. Tuttuun tapaan odotettavissa on myös yleisiä virheiden korjailuja ja parannuksia käyttökokemukseen.

Uuden ohjelmiston saa myös QWERTY-näppäimistöllä varustettu Nokia E72, jonka päivitys kulkee versionumerolla 31.023. Se korjaa useita puhelimen ohjelmistossa havaittuja ongelmia ja lisää mukaan muun muassa Internet radion.

Puhelinten päivittäminen onnistuu sekä verkon yli että Nokia Software Updater -sovelluksella. Varmuuskopion ottaminen ennen operaation suorittamista on aina erittäin suotavaa.

Lähteet: All About Symbian & FoneArena