Googlen ilmainen autonavigointi laajentui Iso-Britanniaan

Viime vuoden loppupuolella Yhdysvaltojen markkinoille lanseerattu Google Maps Navigation -sovellus on nyt saatavilla myös Iso-Britannian Android-käyttäjien puhelimiin. Navigointipalvelu on tähän asti ollut ainoastaan amerikkalaisten herkkua, mutta alkanut laajentuminen antaa luvan odottaa sovellusta myös monille muille markkinoille.

Hakukonejätti Google toi ensimmäisenä merkittävänä yhtiönä asiakkaidensa saataville täysin ilmaisen autonavigoinnin. Yhtiön esimerkkiä seurasi perässä kuluvan vuoden alussa Nokia, joka esitteli ilmaisen Ovi Kartat -sovelluksen. Nokian vahvuutena on palvelun laaja saatavuus, johon Google ei tässä vaiheessa kykene vastaamaan. Ajan kuluessa tilanne voi kuitenkin muuttua merkittävästi.

Ääniopastavan navigoinnin lisäksi Google Maps Navigation sisältää liikenne-, satelliitti- ja katunäkymät, jotka helpottavat alueiden hahmottamista. Mukana on lisäksi äänihaku, jolla määränpään voi neuvoa sovellukselle ilman näpyttelyä. Tarjolla on myös kattava tietokanta kiinnostuksen kohteita, jonka ansiosta esimerkiksi lähimmän pizzapaikan löytäminen ei vaadi tarkkaa osoitetietoa.

Lähteet: Engadget & Google