iPhone OS 4.0 integroi Facebook-tiedot kalenteriin ja osoitekirjaan?

Samalla kun huhut käyvät kuumana neljännen sukupolven iPhonen osalta, niin tihkuu verkkoon jatkuvasti myös uutta tietoa iPhone OS 4.0 -käyttöjärjestelmän ominaisuuksista. Apple on paljastanut jo melkoisen kasan tietoa uudesta alustasta, mutta hyvin todennäköisesti viimeiset uudistukset paljastetaan kesällä seuraavan iPhonen julkistuksen yhteydessä.

Viimeisen vuoden aikana nousevana trendinä on ollut mobiilialustojen integroiminen yhteen sosiaalisten palveluiden kanssa. Tällä osa-alueella edellä ovat muun muassa HTC ja Motorola, joiden Androidin päälle rakennetut käyttöympäristöt yhdistävät sosiaaliset palvelut osaksi puhelinta. Hyvä esimerkki on myös Palm, jonka webOS-alusta sulautuu loistavasti yhteen muun muassa Facebookin kanssa.

Applen puhelinalusta ei ole tähän mennessä tarjonnut yksinkertaisintakaan integrointia yleisimpien sosiaalisten palveluiden kanssa. Muutos on kuitenkin odotettavissa viimeisimpien löydösten perusteella iPhone OS 4.0:ssa. Uuden alustan tiedostoja tarkemmin tutkiskelleet tahot ovat löytäneet merkkejä Facebook-integraatiosta. Löydökset viittaavat Facebook-tietojen yhdistämiseen puhelimen kalenterin ja osoitekirjan kanssa.

Yleensä puhelimiin sosiaalisista palveluista tuodaan kavereiden puhelinnumerot, sähköpostiosoitteet ja profiilikuvat. Tässä vaiheessa on vielä epäselvää, miten Apple tulisi mahdollista yhdistämistä tarkalleen ottaen hyödyntämään.

Lähde: Engadget

1 kommentti

  1. Nykyiselläänkin iPhonen Facebook-sovelluksen voi käskyttää tuomaan yhteytiedot profiilikuvineen puhelimen tietokantaan. Samoin löytyy erillisiä sovelluksia, jolla tämä onnistuu. Eli jos kyseessä on vain tietojen kopiointi puhelimeen, ei se ole kovinkaan kummonen uutinen.

    Eri asia on, tuleeko yleisimpien some-sivustojen käyttö integroiduksi käyttöjärjestelmätasolle. (Statusten päivitys tai seuranta jne.) Epäilen tätä, sillä kullakin some-sivustolla on omat, tehokkaat sovellikset jo valmiina, ja OS4:n moniajo tasoittaa tietä ensisestään.

Kommentointi on suljettu!