Dell tuomassa markkinoille huippuluokan älypuhelimia

Dell Lighting

Tietokonevalmistaja Dell yrittää entistäkin kiivaammin tunkeutua matkapuhelinmarkkinoille, jos viimeisimpiä verkkoon levinneitä huhuja on uskominen. Niiden mukaan yhtiöltä on luvassa loppuvuodesta kaksi kovanluokan älypuhelinta, jotka perustuvat Windows Phone 7– ja Google Android -alustoihin.

Vuoden 2010 lopulla valmistuvaan Windows Phone 7 -käyttöjärjestelmään luottaa kaksikosta Dell Lightning. Sen sisuksista löytyy yhden gigahertsin Snapdragon-piirisarja, yksi gigatavu Flash-muistia ja 512 MB:tä RAM-muistia. Huippumallin muita ominaisuuksia ovat OLED-teknologiaan tukeutuva 4,1 tuuman WVGA-näyttö, viiden megapikselin kamera, microSD-muistikorttipaikka, WiFi, Bluetooth 2.1, GPS, FM-radio, HSDPA ja HSUPA.

Dell Lightningin ominaisuuksia täydentämässä on kompaktinkokoinen QWERTY-näppäimistö. Verkkoon vuotaneet dokumentit antavat lisäksi odottaa tukea DivX-videotiedostoille ja monikosketustoiminnoille.

Dell Thunder

Hakukonejätti Googlen mobiilijärjestelmään malleista perustuu Dell Thunder -nimellä kulkeva kosketusnäyttöpuhelin. Sen keskeisiä ominaisuuksia ovat OLED-tekniikalla toteutettu 4,1 tuuman WVGA-näyttö, HSDPA, HSUPA ja kahdeksan megapikselin kamera. Ohjelmistopuolelta löytyy valmistajan oma Stage-käyttöliittymä, Swype ja Flash 10.1 -tuki. Käyttöliittymä integroi yhteen sosiaaliset palvelut ja sisältää lupauksien mukaan sovelluksen suosittuun Hulu-videopalveluun.

Uutuuksia odotetaan markkinoille vuoden 2010 viimeisen neljänneksen aikana. Molemmista on väitteiden mukaan odotettavissa myös LTE-verkkotekniikkaan pohjautuvat mallit, mutta vasta ensi vuoden lopulla.

Lähteet: Engadget & Engadget

2 kommenttia

  1. Tuossa Windows puhelimessa käyttöjärjestelmän lisäksi on huonoa alareunassa oleva liukuva näppis, jota on pienen kokonsa vuoksi varmasti ikävä käyttää.

  2. Noksun 71:llä on hyvä kirjoittaa ja tuon dellin näppis näyttää isommalta kuin sen…

    Mutta totta puhen, kyllä vaakanäppis olisi paljon luontevampi valinta ainakin nettikäytössä.

Kommentointi on suljettu!