Nokialta Kiinaan kaksi uutta älypuhelinta

Nokia C5 (vasemmalla) ja X5 suuntaavat Kiinan markkinoille.

Matkapuhelinjätti Nokia esitteli Kiinan markkinoille kaksi uutta TD-SCDMA-verkkotekniikkaan pohjautuvaa älypuhelinta. Nokian C5– ja X5-mallit on räätälöity China Mobile -teleoperaattorin tarpeisiin ja ne ovat ensimmäiset TD-SCDMA-puhelimet, jotka tukevat Ovi Store -ohjelmistokauppaa. Molemmista uutuuksista löytyy muun muassa Symbian S60 3rd Edition FP2 -alusta, viiden megapikselin kamera ja 16 miljoonaa väriä toistava QVGA-näyttö, joka on kooltaan 2,4 tuumaa.

Kiinan markkinoille lanseerattu C5 (C5-01) ei vastaa täysin maaliskuussa esiteltyä C5-mallia (C5-00), joka saapuu Suomenkin markkinoille toisen vuosineljänneksen aikana. Puhelimesta löytyy metallinen näppäinosa ja suomalaisvalmistajalle tyypillinen muotokieli. Laitteen keskeisimpiä ominaisuuksia ovat 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, microSD-muistikorttipaikka ja videokuvaus. Kauppoihin puhelin rantautuu heinä-syyskuussa hopeisena ja mustana.

Nokia X5 keskittyy musiikkiominaisuuksiin. Puhelimesta löytyy erilliset musiikkinäppäimet ja sillä pääsee helposti käsiksi CMCC Music -sovellukseen. Mukana on lisäksi LED-kaksoissalama, A-GPS, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä ja videokuvaustoiminto. X5 saapuu myyntiin kesäkuun loppuun mennessä mustana, valkoisena ja punaisena.

Nokian ensimmäinen TD-SCDMA-puhelin lanseerattiin vuoden 2009 syksyllä. Silloin yhtiö esitteli liukukannella varustetun Nokia 6788 -mallin.