Microsoft suunnittelee edullisempaa versiota Windows Phone 7:stä kehittyville markkinoille?

Maailman suurimman ohjelmistovalmistaja Microsoftin kerrotaan valmistelevan markkinoille kevyempää ja karsitumpaa versiota helmikuussa esitellystä Windows Phone 7 -mobiilialustastaan. Todennäköisesti se suuntaisi kehittyville markkinoille edullisemman hintaluokan puhelimiin, joiden vaatimukset eivät yllä WP7:n tasolle. Kevytversio nähtäisiin markkinoilla tietojen mukaan ensi vuoden puolella.

Edullisempi versio antaisi Microsoftille mahdollisuuden tavoitella suurempia markkinaosuuksia. Windows Phone 7 tulee vaatimaan alleen tehokasta rautaa ja suuriresoluutioisen näytön, joten se ei sellaisenaan sovi kovinkaan edullisiin puhelimiin. Yhtenäisellä laitteistolla ohjelmistojätti haluaa varmistaa sovellusten ja pelien toimivuuden kaikkien WP7-puhelinten kesken.

Microsoft on kuluvan vuoden aikana ottanut mobiilimarkkinoilla merkittäviä askelia eteenpäin. Loppuvuodesta markkinoille rantautuvan Windows Phone 7:n lisäksi yhtiö esitteli vastikään uuden KIN-puhelinmalliston, jonka valmistajana toimii Sharp. Kyseisistä puhelimista löytyy täysin uusi alusta, joka perustuu osaltaan myös WP7:ään.

Lähteet: Engadget & The Economic Times

1 kommentti

  1. Ihan fiksu veto. Mitähän tästä kevytversiosta meinataan karsia? Yksinkertaisempi kotinäyttö? Ei kaikkia Hubeja? Näyttö ainakin pienemmällä resolla…

Kommentointi on suljettu!